23948sdkhjf

Tømrerelever udstiller fremtidens boformer på vand

Når Dansk Arkitektur Center slår dørene op til udstillingen Vandet Kommer, bliver det med et bidrag fra 12 tømrerelever fra NEXT

Der er meget, som skal passe sammen og gå op i en højere enhed, når tegninger på computeren skal blive til virkelighed i tømrerværkstedet. Det kan 12 tømrerelever på NEXT skrive under på.

Som en del af et teknologiprojekt på træfagenes byggeuddannelse bygger et hold fra skolens grundforløb 2 pavillon, der skal udstilles på Dansk Arkitektur Center som en del af udstillingen Vandet Kommer.

Det sker i samarbejde med arkitektvirksomheden MAST, der står bag projektet, som har fokus på bæredygtighed og genanvendelighed og har til formål at demonstrere potentialet ved at bo på vandet.

En af de tømrerelever, som er med på projektet, er Josefine Mathea Rying, der ud over byggedelen har stået for koordineringen og kommunikationen med MAST.

- Jeg synes, det er fedt at være med på et projekt, der både har en praktisk anvendelse og som skal udstilles. Udstillingen sætter fokus på den stigende vandstand og vores tilgang til miljøkriser, og jeg er glad for at være en del af et projekt, der forholder sig til de vigtige emner, siger Josefine Mathea Rying i en pressemeddelelse.

Brug for at gentænke

I en tid med accelererende klimaforandringer, stigende vandstande og et truet havmiljø er der netop brug for, at vi gentænker vores forbindelse til vandet, mener arkitekt Magnus Maarbjerg fra MAST.

- Med pavillonen ønsker vi at udstille en 1:1 pavillon, som bygger på de muligheder og ressourcer, der ligger i vandelementet, og som på en sanselig måde demonstrerer potentialet ved at bo på vand, fortæller han.

Ifølge Lars Fredensborg Hansen, der underviser på træfagenes byggeuddannelse på NEXT, er eleverne de seneste år er blevet mere bevidste om bæredygtighed og genanvendelighed, og der var derfor stor opbakning, da han præsenterede projektet med MAST for eleverne.

- Projekt passer som fod i hose til et teknologiforløb, fordi vi hele tiden tænker det bæredygtige aspekt ind i valget af materialer, fortæller Lars Fredensborg Hansen og fortsætter:

- På grundforløbet skal vi selvfølgelig undervise i den traditionelle måde at bygge på, men i løbet af teknologiforløbet kommer vi ind over biogene byggematerialer, hvor vi blandt andet snakker meget om, hvilke alternativer der findes til traditionelle byggematerialer

Pavillonen skal udstilles på DAC i forbindelse med udstillingen Vandet Kommer fra d. 7. oktober 2024 – 23. marts 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.139