23948sdkhjf

Cowi henter ny transportdirektør hos konkurrenten

Der er ny mand i spidsen for transportdivisionen i rådgivningsvirksomheden Cowi. Her tiltræder Carsten Heine Lund, hvor han er hentet ind fra konkurrenterne

Carsten Heine Lund bliver manden, der skal stå i spidsen for Cowis største infrastrukturprojekter.

Han er onsdag blevet præsenteret som ny divisionsdirektør for transport i rådgivningsvirksomheden. 

Mere specifikt skal han styre projekter inden for planlægning og design af store danske infrastrukturprojekter og bidrage til at finde løsninger på udfordringerne i forhold til trafikal trængsel og den grønne omstilling.

- Der er en virkelig spændende faglig opgave i at finde kollektive løsninger og udvikle en infrastruktur, der kan forbedre mobiliteten i hele landet på tværs af land og by, siger Carsten Heine Lund i en pressemeddelelse.

Han kommer til fra rådgiverkonkurrenten Niras, hvor han tilbragte 11 år i forskellige ledende stillinger.  Inden da bestred over 11 år forskellige lederroller i Vejdirektoratet.

- Cowi er allerede en markedsleder, og den nye organisation giver et robust afsæt til at udbygge den position. Det er enormt motiverende som leder at træde ind på netop sådan et tidspunkt, og jeg håber selvfølgelig, at jeg kan sætte mig eget positive præg på den spændende udvikling, der er i gang, siger Carsten Heine Lund i en pressemeddelelse.

Stor rokade

Han tiltræder i den nye rolle netop som COWI har gennemført en større omstrukturering af virksomheden, hvor rådgiveren over sommeren har arbejdet på at strømline organisationen i ind- og udland. Det betød blandt andet, at omkring 200 stillinger bliver nedlagt, hvilket Licitationen tidligere har beskrevet.

Det svarer til 2,5 pct af medarbejderstaben i Cowi-koncernen.

Carsten Heine Lund overtager stillingen efter Sidsel Stabell Hoppe. Hun skal fremover være Senior Vice President for divisionen Heavy Civil, som blandt andet omfatter broer, tunneller, marin og geoteknik.

Kort om Carsten Heine Lund

2015-2024: SVP, Infrastructure, NIRAS A/S

2013-2014: VP, Bridges and Civil Structures, NIRAS A/S

2007-2013: Projektdirektør Østdanmark, Vejdirektoratet

2003-2006: Projektkoordinator og tilsynschef for udvidelsen af Motorring 3 ringvejen omkring København, Vejdirektoratet

1998-2003: Projektleder i Danmark og Storbritannien, Carl Bro Group.

Uddannelse: Har en Executive MBA fra CBS; Uddannet ingeniør i 1992.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109