23948sdkhjf

Byggegrund blev fredet efter salg til bygherre

En byggegrund på Fyn er fredet af kommunen efter den var blevet solgt til bygherre. En dispensation undersøges, men kommunen står over for en paradoks

En to hektar stor grund på Fyn er blevet opkøbt af det jyske ejendomsfirma Selmer Gruppen med henblik på at opføre 30 rækkehuse. Efter salget har kommunen dog opdaget, at grunden er fredet. 

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge lokalmediet har grunden siden 2001 været udstukket til byggeri, men den 13. august sendte Nordfyns Kommune en varsling til Selmer Gruppen om et afslag til anmodningen om at opføre de 30 rækkehuse. Området har tidligere været landbrugsjord, men er ikke blevet opdyrket siden 2008. Sidenhen har arealet udviklet sig til det, der kaldes en fersk eng - et naturområde, der ifølge Naturbeskyttelsesloven er fredet.

Det dur ikke, at vi bruger mange ressourcer på at byggemodne, og så står det bare og bliver til natur Anders Thingholm (K), formand for teknik- og miljøudvalget i Nordfyns Kommune

Formanden i kommunens teknik- og miljøudvalg, Anders Thingholm (K), fortæller til Fyens Stiftstidende, at det undersøges, om der kan laves en dispensation. 

Han mener, at der er et paradoks i den måde, man behandler den slags sager på:

- Det her kan jo også ske på grunde, vi allerede har byggemodnet. Vi har jo i kommunen grunde, der har ligget hen i mange år uden at være blevet solgt, så resultatet kan være, at vi bliver nødt til at bruge nogle ekstra driftsmidler på at pløje dem, hvis der ikke tages en principiel beslutning. Det dur ikke, at vi bruger mange ressourcer på at byggemodne, og så står det bare og bliver til natur. Det hænger ikke sammen, siger han til Fyens Stiftstidende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14