23948sdkhjf

Konkursramt arkitekt skylder kreditorer millionbeløb

Randers Arkitekten, som for nylig blev erklæret konkurs, skylder ifølge egenbegæringen til Skifteretten mere end fem mio. kr. til 19 forskellige kreditorer

I slutningen af august blev Randers Arkitekten begæret konkurs, hvor et presset markedet og et ustabilt renteniveau sendte tegnestuen i knæ.

Kort tid efter fortalte stifter og ejer Brian Andersen til Randers Amtsavis, at han selv havde tabt mellem to og tre mio. kr. på konkursen.

Men i denne uge kan Randers Amtsavis fortælle på baggrund Randers Arkitektens egenbegæring til Skifteretten, som mediet har set, at det ikke kun er ejeren, der har lidt økonomiske tab i processen.

Sammenlagt har 19 kreditorer nemlig penge i klemme for lidt mere end fem mio. kr. som følge af konkursen.

Af de fem mio. kr. er omtrent 700.000 kr. til medarbejderlønninger, som ansatte har til gode efter opsigelsen, som til at starte med bliver dækket af Lønmodtagernes Garantifond.

Det fremgår desuden, at de 19 kreditorer fordeler sig over hele landet, og foruden Randers er hovedparten af kreditorerne fra Sjælland, Aarhus, Aalborg og Holstebro. Blandt navnene, der figurerer på listen, er NRGi Rådgivning A/S, Dansk Industri, Gældsstyrelsen og Danske Byggeøkonomer.

Det er endnu uklart, hvor lang tid det vil tage at afvikle konkursboet, men ifølge kuratoren på konkursboet, som avisen har talt med, vil det ikke ske i år. Randers Amtsavis har rakt ud til Brian Andersen, som ikke ønsker at kommentere på sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078