23948sdkhjf

Hollændere bygger datacenter på Amager

På en 40.000 kvm grund opfører firmaet Pentra Infra et datacenter, der ventes færdigt i 2026

Den hollandske datavirksomhed Penta Infra har overtaget en 40.000 kvm grund på Ugandavej på Amager, hvor selskabet vil bygge et datacenter.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde i forbindelse med salget, udtaler borgmester i Tårnby Kommune, Allan S. Andersen (S), i en pressemeddelelse og påpeger samtidig, at virksomhedens planer for området lever op til lokalplanen.

Byggeriet forventes færdigt i 2026, og der forventes at være 5-10 ansatte.

Penta Infra har store kunder som blandt tøjfirmaet H&M samt logistikvirksomheden DHL og flere datacentre i Holland, Tyskland og Frankrig.

Varme til tusindvis 

I Danmark har selskabet i forvejen et datacenter i Glostrup. Her genbruger man den varme, der genereres fra datacentret, og overskudsvarmen bliver til varme til cirka 1.500 hjem på Københavns Vestegn.

Det er tanken, at det kommende datacenter på Ugandavej også skal levere overskudsvarme. Dette forventes at ske i samarbejde med fjernvarmeselskabet CTR. Med det nye anlæg i Tårnby forventes op til 2.000-2.500 hustande at kunne blive dækket af overskudsvarmen.

- Vi arbejder hele tiden med at sikre en endnu mere bæredygtig fjernvarme, og overskudsvarme fra datacentre har et stærkt potentiale for at indgå i fremtidens grønne fjernvarme - særligt nu i forbindelse med udbygningen af fjernvarme i blandt andet Tårnby, siger adm. direktør for CTR Randi Skogstad.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093