23948sdkhjf

Nybyggeri til boliger og butikker på vej i Roskilde

Planer om ny bebyggelse med boliger, fødevare- og udvalgsvarebutikker fordelt på tre etager på hjørnet af Ringstedgade og Bredgade i Roskilde.
Tanken bag et nyt forslag er, at eksisterende bygninger på hjørnet af Ringstedgade og Bredgade rives ned, så der kan opføres et nyt 3½ etagers byggeri. Her skal så være dagligvarebutik og udvalgsvarebutikker i stueetagen samt boliger i de øverste etager. Oven på dagligvarebutikken kommer der taghaver til boligerne. Hertil kommer en parkeringskælder med adgang til den tilstødende Schmeltz Plads.

- Forslaget giver flere butikker og boliger, der kan være med til at skabe mere liv i bymidten. Så det er godt i tråd med det, vi gerne vil, siger Torben Jørgensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Op mod 4.400 m2
Lokalplanen stiller krav om, at en ny bebyggelse skal være en sluttet randbebyggelse mod Ringstedgade, Bredgade og Schmeltz Plads i højder, der afpasses efter omgivelserne. For at give mulighed for større butikker i området tillader lokalplanen, at stueetagen udbygges på hele grundens areal bag randbebyggelsen.

En udbygning af stueetagen forudsætter, at der kan laves de nødvendige opholds- og parkeringsarealer. Opholdsarealer kan anlægges som tagterrasse over butikken og som altaner. Parkering skal anlægges i en kælder med adgang via rampe fra Schmeltz Plads. Ud over de parkeringspladser, som kræves på grund af nybyggeriet, skal der anlægges offentligt tilgængelige parkeringspladser til erstatning for de pladser, der nedlægges på Schmeltz Plads på grund af rampen.

Fuld udnyttelse af lokalplanens byggemuligheder vil betyde, at der opføres ca. 4.400 m2.

Forslaget til lokalplan 608 for centerområde ved Ringstedgade/Bredgade vil komme i offentlig høring fra den 4. oktober til den 29. november og der bliver et borgermøde den 5. november på rådhuset.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094