23948sdkhjf

Supersygehus melder ud om åbning

I januar 2026 starter det første store rykind på det nye nordjyske supersygehus 

Nyt om vandskader, skimmel, forsinkelser og ekstraregninger bliver afløst af en god nyhed om Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU). 

Efter alle de mange udfordringer vi har været igennem de seneste år, har en lang række medarbejdere leveret en kæmpe indsats for at få byggeriet tilbage på sporet Mads Duedahl (V), regionsrådsformand, Region Nordjylland

Indflytning på det nordjyske supersygehus begynder i januar 2026, meddeler regionsrådsformand i Region Nordjylland, Mads Duedahl (V). 

- Første rykind er således endeligt fastsat til perioden 26. januar til 8. februar 2026. Og de næste to etaper følger henholdsvis 2.-22. marts og 20. april-3. maj 2026, skriver han på LinkedIn og tilføjer: 

- Herefter vil sygehuset vil være fuldt åbnet for nordjyske patienter.

Gode nyheder

Mundvigen har længe vendt nedad, når snakken er faldet på NAU. Men de seneste nyheder har givet anledning til små smil.

Senest meldingen om, at skimmel opstået på grund af vandindtrængen fra hospitalsbygningens murværk kan håndteres, så den ikke får betydning for indeklimaet. 

Netop problemerne med murværket har ligget som tikkende bombe under budgettet, men den blev desarmeret i juni med meldingen om, at prisen for at reparere facaderne ligger på - i supersygehus-kontekst beskedne - 20-25 mio. kr., samt at det ikke ændrer på tidsplanen.

- Efter alle de mange udfordringer vi har været igennem de seneste år, har en lang række medarbejdere leveret en kæmpe indsats for at få byggeriet tilbage på sporet, skriver Mads Duedahl da også.

Første patienter i denne måned

Den fysiske flytning i de tre store etaper i 2026 står det specialiserede flyttefirma Health Care Relocations (HCR) for.

Opgaven omfatter indflytning fra universitetshospitalets nuværende matrikler i Aalborg og forløber i flere etaper.

Sygehus Nord i Aalborg skal helt rømmes, mens Sygehus Syd i Aalborg står over for en delvis udflytning.

- Det er en stor og meget spændende opgave, der skal gennemføres. Dels skal vi flytte fra de eksisterende hospitalsmatrikler i Aalborg og ind i det nye. Samtidig skal vi sikre, at patienterne stadig får den samme grundige behandling, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen, Aalborg Universitetshospital, i en pressemeddelelse fra Region Nordjylland.

De første patienter rykker dog ind ved supersygehuset allerede i denne måned. 

Om få dage slår Steno Diabetes Center Nordjylland dørene op i Diabeteshuset til ambulant diabetesbehandling. 

Artiklen er en del af temaet De syge supersygehuse.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125