23948sdkhjf

Nyt liv i en træt og gammel ejendom

Arkitektfirmaet Rum har slået stregerne til produktionsskolen Datariet i Vejle, der nu samler al undervisning på én adresse med 1.500 m² midt på byens uddannelsesstrøg.
- Da vi blev etableret, var der plads til 45 elever. I dag har vi 90, der er fordelt på to adresser i Vejle. Vi har længe ønsket at samle eleverne ét sted, og samtidig komme tæt på de uddannelser, som vore elever typisk søger ind på senere. Det er nu lykkedes med indretningen af næsten 1.500 m² midt på Boulevarden, der er Vejles uddannelsesstrøg, siger Mona Munksgaard, leder af produktionsskolen Datariet, der har specialiseret sig i design og informationsteknologi.

Mona Munksgaard roser arkitekt Anders Johansen fra Arkitektfirmaet Rum for allerede i første forsøg at se, hvad Datariet ønskede og hvilket potentiale der var i ejendommen på Boulevarden.

Licitation i september
- Ejendommen er af ældre dato, og virker lidt ”træt”. Bygningen, der er i kvadratisk grundplan, har bærende søjler indvendigt som et godt fundament for en fleksibel indretning efter Datariets behov. Vinduerne bliver skiftet ud på to sider. På den måde kommer der lys ind i bygningen, der indrettes med fire undervisningslokaler – værksteder – der kan deles til det dobbelte antal ved behov herfor. Indgangspartiet og en meget bred fordelingsgang bliver opholdsområde, og undervisningslokalerne skærmes af en glasvæg. På den måde får Datariet gennemgående lysindfald, og opholdsarealet forsynes desuden med flere ovenlys vinduer der giver roligt himmellys. Selve bygningen indrettes, så dens lidt rå og uspolerede udtryk bliver bevaret, siger arkitekt og partner i Rum, Anders Johansen.

Han uddyber, at der i løbet af september bliver indbudt til licitation på arbejdet. Det vil tage et halvt år at ombygge ejendommen, så den passer til Datariet.

Arkitektfirmaet Rum har betydelig kompetence indenfor området ”leg og læring”. Senest har arkitektfirmaet efter EU-udbud vundet en opgave som totalrådgiver i forbindelse med Ny Frederiksberg Skole i Sorø Kommune..

Datariet i Vejle er en selvejende institution, der primært er finansieret af Undervisningsministeriet og lidt af Vejle Kommune. Produktionsskolen blev oprettet i 1991, og har siden specialiseret sig i design og IT.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172