23948sdkhjf

Skyder almen renovering i gang: Sniger sig over 250 boliger

En midlertidig adgangsvej for byggematerialer er et af de greb, som Skou Gruppen tager i brug på stort renoveringsprojekt for Glostrup Boligselskab

Skou Gruppen har skudt en modernisering og energirenovering af Glostrup Boligselskabs afdeling 33 i gang efter, at en skurby til mere end 60 medarbejdere er blevet etableret.

Hovedentreprisen omfatter 248 almene boliger, etablering af tre nye boliger i en gammel vaskeribygning samt omdannelse af 26 stuelejligheder til tilgængelighedsboliger.

- Hele bebyggelsen får udskiftet det gamle udtjente tag med nyt undertag og en tagbelægning af matsort Steni Protego-tage. Samtidig bliver tagene forhøjet og får mere isolering, siger Skou Gruppens projektchef Allan Rudolf Pedersen i en pressemeddelelse.

I dag har bebyggelsen eternittage, som er fra den periode, hvor man netop var ophørt med at bruge asbest. Lidt over 14.500 kvm skal udskiftes.

Alle boligerne får også totalrenoverede badeværelser, hvor der blandt andet bliver gjort plads til vaskesøjler.

Samlet skal Hørsholm-entreprenøren energirenovere og modernisere 158 rækkehuse samt fire boligblokke med i alt 90 lejeboliger. 

Så smidigt som muligt

En midlertidig adgangsvej for byggematerialer er også etableret som et af de tiltag, som skal give mindre gene for beboerne, mens arbejdet står på de kommende godt to år.

- Det er svært helt at undgå gener for beboerne, når vi skal gennemføre så omfattende et projekt, siger Allan Rudolf Pedersen.

- Men vi gør, hvad vi kan, for at det kan foregå så smidigt som muligt. Blandt andet har vi lavet en ny adgangsvej gennem en af voldene herude, så vi ikke generer de bløde trafikanter i området så meget, når vi skal ind og ud af byggepladsen med materialerne, tilføjer han.

Seks etaper

Hele renoveringen kommer til at foregå i seks etaper, og beboerne i rækkehusene genhuses, mens deres bolig renoveres. 

Moderniseringen af Birke-/Bøgeskoven

Energirenovering, modernisering og ombygning af Birke- /Bøgeskoven: 248 almene boliger renoveres inde og ude, og tre nye lejligheder etableres. 26 lejligheder bliver tilgængelighedsboliger. Projektet påbegyndes i foråret 2024 og forventes afsluttet i sommeren 2026.

  • Bygherre: Glostrup Boligselskab
  • Bygherrerådgiver: Kuben Management
  • Totalrådgiver: Nordic Office of Architecture (tidligere Rubow Arkitekter)
  • Underrådgiver på ingeniørarbejder: Dominia
  • Hovedentreprenør: Skou Gruppen

Kilde: Skou Gruppen

I de lejligheder, som findes i boligblokkene, er renoveringen mindre gennemgribende, så her foregår arbejdet, mens lejlighederne er beboet.

- I boligblokkene skal vi kun renovere badeværelser i de fleste af lejlighederne, så her bor beboerne fortsat, mens vi arbejder, siger Allan Rudolf Pedersen.

Skou Gruppen vandt opgaven i april i år.

Parterne oplyser ikke, hvad hovedentreprisen løber op i. Entreprisesummen er dog anslået til cirka 199 mio. kr. på Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063