23948sdkhjf

Skoleprojekt til 300 millioner bruger midlertidig løsning

Adapteo har sikre stadig flere børn en fysisk ramme om skoledagen på Tollundskolen i Silkeborg

En eksplosiv elevvækst har udfordret bygningerne på Tollundskolen i Silkeborg, og der var ingen vej uden om udbygning og renovering.

Derfor har der været gang i en større udvidelse siden skoleåret 2020/2021. Samtidig er der også valgt en midlertidig løsning, mens skolens bygninger udvides, og de nuværende lokaler renoveres i etaper.

Indtil skolen står færdigudbygget i 2028, er eleverne på skolen således midlertidigt genhuset i pavilloner fra Adapteo.

- Vi kom fra nogle meget brugte og udslidte bygninger, så det har været en luksus at flytte ind i noget, som er skabt til, hvordan vi gerne vil have det til at se ud, siger Charlotte Juhl Andersen, skoleleder på Tollundskolen, i en pressemeddelelse.

- Selvom vi på sigt ender med at tilbringe syv år i de her midlertidige bygninger, så har jeg pt ikke hørt om nogen, der er træt af at være i bygningerne, siger skolelederen også.

Moderniseringen og udbygningen af skolen omfatter i sin helhed flere etaper, der samlet er afsat 296 mio. kr. til. Det viser data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

For Adapteo har projektet også haft flere etaper.

I 2020 ankom første omgang af pavilloner, som i første omgang skulle huse indskolingen, mens deres nye lokaler ville blive renoveret. I 2023 blev pavillonerne udbygget med ekstra pavilloner, hvor skolen rykkede deres administration, IT-afdeling, sundhedsplejerske og udskoling hen i.

Kreative løsninger

For at sikre, at hverdagen på skolen kan fungere bedst muligt, bliver de forskellige skoletrin løbende rykket over i pavillonerne og videre hen i de nyrenoverede bygninger, så snart de er klar.

De første elever, som rykkede ind i pavillonerne, kom fra indskolingen, hvilket stillede krav til løsningen med pavillonerne:

- Grundet vækst i indskolingen, så endte vi med en pavillonbygning på to etager. Her skulle vi pludselig tænke kreativt med vinduerne på 1. sal, så børnene ikke havde mulighed for at åbne dem, fortæller Charlotte Juhl Andersen.

Sammen med Adapteo er også funder andre kreative løsninger, så som toiletforhold for børn med handikap.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063