23948sdkhjf

Ny ladestation satser på grønne oplevelser

I Billund og Brande er Dan Jord A/S netop ved at afslutte to projekter med ladestationer til elbiler for Clever. Ved stationen i Billund etableres som noget helt nyt en sansehave, så bilisterne kan nyde ventetiden i et grønt område.

I disse år skyder flere og flere ladestationer til elbiler op i landskabet. Som regel er de udført i et ret standardiseret udtryk, hvor selve ladestanderen er det dominerende element, men nu kommer der i Billund et nyt bud på, hvordan en ladestation kan indrettes. Det er Dan Jord A/S, der op til sommerferien lægger sidste hånd på et projekt, hvor entreprenøren i samarbejde med bygherre har udviklet en grøn sansehave, der skal gøre ventetiden til en oplevelse i sig selv for bilisterne.

Projektleder Selvie Mejlgaard Balslev fra Dan Jord A/S forklarer: 

“Det er usædvanligt, at bygherre i projektet i Billund har tænkt et grønt område ind. Det gør projektet tre gange så stort som det tilsvarende projekt med ladestationer, som vi etablerer i Brande, men vi kan bruge erfaringerne til flere projekter fremover.”

Vi kan bryste os af ikke at have haft én eneste vejrligsdag i dette projekt, fordi vi har fået planlagt det rigtigt. Søren Andersen, formand på byggepladsen ved projektet i Billund

Skabt til opladning og afslapning

Projekterne i Brande og Billund får hver seks ladestationer, så op til 12 biler kan lade på samme tid. Dan Jord A/S står for både jord- og kloak-entreprisen, kabel-entreprisen og beplantningsdelen, og det er netop kombinationen af kompetencer, som skiller virksomheden ud, mener formand på projektet i Billund, Søren Andersen: 

“Konstruktionsarbejdet er i princippet standard, men udviklingen af de grønne områder og den omtanke, der ligger i det, gør det til et spændende projekt. I samarbejde med arkitekter og rådgivere har vi nu opnået et pænt resultat, hvor både børn og voksne kan slappe af, mens de lader deres bil.”

Holder tidsplanen

Projekterne i Billund og Brande forventes afsluttet til tiden, så ladestationen i Billund kan åbne den 28. juni. Der har dog været udfordringer undervejs, men dem har man løst, forklarer Søren Andersen: 

“Vi har arbejdet henover vinteren og foråret, hvor der var meget vådt, men så er det, at vores erfaring kommer til sin ret. Vi kan bryste os af ikke at have haft én eneste vejrligsdag i dette projekt, fordi vi har fået planlagt det rigtigt.”

Som en af landets store anlægsentreprenører har Dan Jord A/S i øvrigt mange forskellige kompetencer i huset, og det er en fordel for bygherren, der slipper for en skov af underentreprenører i komplicerede projekter. Virksomheden kan tage sig af bl.a. regnvandskloak, vand- og el-forsyning, jordflytning, skovrydning, bundarbejde, opfyldning, klinker, stålkanter, vandrender, bede, beplantning, træer og inventar mm.

FAKTA: Dan Jord A/S

Dan Jord A/S er professionel anlægsentreprenør med kompetencer inden for bl.a. jord- og kloak, brolægning, fjernvarme og LAR. Virksomheden har hovedsæde i Aarhus og har ca. 200 medarbejdere, der arbejder på projekter i det meste af landet. Dan Jord har desuden eget jordlaboratorium og egen landmåler.

Se mere på www.danjord.dk

Kilde: Dan Jord A/S

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.103