23948sdkhjf

Duo blander blod for at opføre 73.000 kvm

Udviklingsselskaberne Nrep og Squaremeter går sammen om at udvikle en ny bydel i Københavns Sydhavn. Parterne holder kortene tæt til kroppen, når det kommer til økonomien

Opskriften er alt andet end ny: Tag et tidligere industriområde og omdan det til boligområde med liv og bymiljø. Og nu sker det igen.

Denne gang i Bådehavnsgade i Københavns Sydhavn, og det er ejendomsudviklerne Squaremeter og Nrep, der er gået sammen for at blande ingredienserne.

Duoen har mere konkret indgået en aftale om i fællesskab at udvikle et boligområde på cirka 73.000 etagekvadratmeter til ejerboliger, lejeboliger og almene boliger. I de omkringliggende områder vil man desuden bevare et miljø med havneskure, håndværksvirksomheder og bådklubber.

- Med et joint-venture med Nrep får projektet både tilført kapital og den store know-how, som Nrep har inden for byudvikling, udtaler Lars Bjørn Jensen, der har titel af Managing Parter i Squaremeter, i en pressemeddelelse.

Duoen bag Bådehavnsgade-projektet

Squaremeter:

SquareMeter er stiftet i 2017 af Lars Bjørn Jensen, og fungerer som ejendomsudvikler og investor. 

Virksomheden handler på mandater fra flere forskellige investorer og arbejder med investeringer i byudvikling, boliger, kontorer, kollegier, logistik og transformation af ældre ejendomme.

Nrep:

Nrep er en ejendomsinvestor, der primært investerer i bolig-, kontor- og logistikejendomme og har stået bag store byudviklingsprojekter som Nordhavn i København. 

Nrep har en ejendomsportefølje på 8 mio. kvm på tværs af Danmark, Finland, Sverige, Norge, Polen og Tyskland og har over 400 ansatte i hele Europa.

Kilde: Nrep og Squaremeter

Hvordan økonomien ser ud i projektet og det nye joint venture, ønsker parterne ikke at offentliggøre, lyder det også.

Faseopdelt byggeri

Ejendomsudvikleren SquareMeter har siden 2019 opkøbt industriejendomme omkring Bådehavnsgade i Københavns Sydhavn med det formål at omdanne området til et nyt boligområde.

- Squaremeter har været forudseende og dygtige til både at sikre attraktive grunde og til at skabe en helstøbt vision for området, siger direktør for Nrep i Danmark og partner i Urban Partners, Thomas Riise-Jakobsen, om planerne og samarbejdet. 

Byggeriet forventes at ske i tre faser frem mod 2028.

Københavns Kommune har netop vedtaget en startredegørelse for Bådehavnsgade Syd, som projektet er en del af, med en forventning om en vedtaget lokalplan ultimo 2025. 

Lokalplanen omfatter samlet cirk 200.000 etagekvadratmeter med boliger, håndværkerfaciliteter, parkeringshuse m.v. En del af planen er at bevare eksisterende industribygninger og genanvende disse.

Området vil indeholde cirka 45.000 etagekvadratmeter almene boliger samt en række offentlige funktioner i form af daginstitutioner, plejehjem, botilbud og skæve boliger.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063