23948sdkhjf

Rådmænd klar til at bruge millioner på vikingemuseum

- Projektet har et kæmpestort potentiale for Aarhus.

Sådan lyder første kommentar fra teknik- og miljørådmand i Aarhus Kommune, Nicolaj Bang (K), til visionen for et nyt vikingemuseum i hjertet af Aarhus, der vurderes at kunne tiltrække op imod 390.000 besøgende årligt.

Sammen med kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) lægger teknik- og miljørådmanden op til, at Aarhus Byråd skal afsætte 8,3 mio. kr. til museumsprojektet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Millionerne skal blandt andet finansiere arkæologiske forundersøgelser, borgerinddragelse og en international arkitektkonkurrence for både den nye museumsbygning og byrummene omkring.

Aarhus Kommune vurderer, at museet kan stå færdigt om syv til ni år, hvis projektet realiseres.

Fra smertensbarn til attraktion

Museumsforslaget indebærer, at museet skal ligge i smørhullet mellem Bispetorvet, Skt. Clemens Torv og Store Torv i hjertet af Aarhus, hvor der tilbage i tiden netop lå en karrébygning, der skabte de tre torve, som i dag flyder sammen til ét.

- Området har i mange år været et smertensbarn, fordi torvene er blevet for store og vindblæste. Nu har vi muligheden for at genskabe de historiske torve, som de oprindeligt var tiltænkt, og lave et museum, der vil understøtte vores midtby som attraktion, siger Nicolaj Bang.

Senest var det den såkaldte Clemens Karré, der husede både beboere og butikker, inden den blev revet ned i 1916. Det er ovenpå fodaftrykket fra den bygning, at et nyt museum skal ligge.

Rabih Azad-Ahmad og Nikolaj Bangs forslag indgår i den samlede pulje af politiske udspil til de kommende budgetforhandlinger, som finder sted i september.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125