Kommune genstarter projekt til over 100 millioner med 15 entreprenører
Byggeriet på et botilbud til borgere med autisme til mere end 100 mio. kr. i Fangel ved Odense er atter i gang efter en pause i kølvandet på totalentreprenøren Dansk Boligbygs konkurs i februar.
- Byggearbejderne rykkede mandag (10. juni 2024, red.) ind på pladsen, og jeg glæder mig til at se et færdigt byggeri sidst på året, for pladserne er stærkt efterspurgt af både mennesker med autisme og deres pårørende, siger by- og kulturrådmand i Odense Kommune, Søren Windell (K), i en pressemeddelelse.
Dermed bekræfter kommunen og uddyber samtidig oplysningerne om bygge-genstarten, der kom frem i starten af ugen.
Lykkedes med 15 underentreprenører
Dansk Boligbyggeri var totalentreprenør på byggeriet og gik konkurs i slutningen af februar, og det ramte en række offentlige og almennyttige byggerier.
Siden har Odense Kommune sammen med kurator søgt at finde en løsning for at få byggeriet færdigt, og det lykkedes med 15 underentreprenører. Hermed har kommune indgået aftaler med de fagentreprenører, som tidligere var på projektet, dog er anlægsentreprenøren skiftet ud med Marius Pedersen.
Det bliver CW Arkitekter, som skal stå for byggeledelse og koordinering af arbejdsmiljø på institutionen.
De øvrige rådgivere på byggeriet bliver Rum og Green Sustainable Landscape, som også var henholdsvis arkitekt og rådgiver for Dansk Boligbyg.
Autismetilbuddet, der får plads til 35 beboere og 40 i dagtilbud, bliver efter planen afleveret midt i december - og er klar til indflytning i begyndelsen af 2025.
Det nye byggeri, med et samlet areal på 4.100 kvm og en grund på 27.000 kvm, er skræddersyet til målgruppen. Både ude og inde er der lagt vægt på at skabe rolige, trygge rammer. Uden for er der blandt andet gang- og cykelstier og beplantning.
Mere end 100 millioner kroner
Byrådet godkendte projektet i 2019 med en økonomi på godt 100 mio. kr., og heraf blev 70 mio. kr. sat af til selve byggeriet i totalentreprisen. Siden er priserne på byggematerialer steget, og der har været udgifter i forbindelse med konkursen.
Den samlede økonomi omkring autismetilbuddet bliver derfor også højere end forudsat i 2019, oplyser Odense Kommune uden at komme med et mere præcist tal eller skøn.
Denne ekstra økonomi forventes at kunne holdes indenfor den garantistillelse, som totalentreprenøren har stillet.