23948sdkhjf

Influencer jubler over politisk u-vending: Nedrivning og nybyg droppet

Ejendomsselskab får alligevel ikke lov til at rive bygning fra 1895 i Nyborg ned og i stedet opføre 75 lejligheder

Bøg Madsen Ejendomme får ikke lov til at rive ejendomme Sølyst ned og opføre to boligblokke i op til 25 meters højde ved Nyborg Fjord.

Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget i Nyborg Kommune vendte tommelfingeren nedad, da de skulle tage stilling til det fynske ejendomsselskabs seneste planer for "Det nye Sølyst" med 75 boliger.

Ejendomsselskabet ville rive Sølyst ned, da den i deres optik er i dårlig stand, og en renovering og opdatering til nutidig standard "vil være økonomisk omfattende," som det blev formuleret i referatet fra teknik- og miljøudvalgets møde 10. juni.

Nedrivning eller ej

Afslaget betyder dog ikke, at ejendommen fra 1895 får lov at blive stående. Det er der ellers lagt op til i den gældende lokalplan for området.

Det skriver Fyens.dk.

Formanden for teknik- og miljøudvalget, Søren Svendsen (V), roser overfor avisen elementer i projektmagernes planer.

- Men det, der bekymrer mest, er højden på byggeriet. Og vi vil jo gerne have alle med. Derfor var der enighed om at sende sagen tilbage, så der kan arbejdes videre med tingene, siger han til Fyens.dk.

Om udvalget med det nye afslag vil sikre det eksisterende Sølyst, kommer udvalgsformanden ikke ind på. 

U-vending

Forfatter og foredragsholder Signe Wenneberg, der er fortaler for at bevare ejendommen - og mange flere ejendomme generelt - glæder sig over beslutningen. 

- Sølyst stod til nedrivning. Venstre ville stemme for nedrivning - de har borgmesterposten, og de har flertallet, skriver hun på det sociale medie Instagram.

- Hurra for alle jer, der har deltaget i denne venlige protest. Hverdagsaktivisme, skriver hun efterfulgt af en en emoji med en stærk arm.

- Det lykkedes! lyder det afslutningsvis.

En stor mængde henvendelser fra borgerne har ifølge hende dog fået Venstre.

Bøg Madsen Ejendomme og kommunens teknik- og miljøudvalg har ifølge Fyens.dk møde i uge 25, hvor videre arbejde med byggeplanerne skal drøftes.

Kinesisk intermezzo

"Sølyst" blev opført i 1895 som 'Rekreationshjem for Nødstedte Kvinder'. Fra 1957 blev ejendommen anvendt som 'Alderdomshjem for Døve' indtil 1977, hvor DSB købte ejendommen for at anvende den til administration.

I 1997 blev Sølyst overtaget af Fyns Amt og fungerede som døgninstitution for socialt udsatte børn, og Nyborg Kommune fik ejendommen overdraget i forbindelse med kommunalreformen i 2007. 

Bygningen afhændedes i 2013 til det kinesiske firma Changchun Guoxin Investment Group, Danmark. De havde planer om hotel- og mødefaciliteter.

Bøg Madsen Ejendomme A/S har ejet Sølyst siden 2019.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189