23948sdkhjf

Rådgivere på plads til kæmpe nedrivning og omdannelse af boligområde

Projektet er en del af parallelsamfundspakken. Efter ombygningen tæller boligområdet i Kolding i alt 318 boliger af forskellig art

Tre rådgiverfirmaer har landet en opgave af de større.

Trioen, bestående af Viggo Madsen A/S, Bisgaard/Ejsing og arkitektfirmaet Frost Larsen A/S, skal virke som bygherrerådgivere for Boligselskabet Kolding under omdannelsen af boligområdet Skovvejen i Kolding.

I boligområdet skal 198 af de nuværende familieboliger omdannes eller rives ned. Efterfølgende består Skovvejen af 192 familieboliger, 84 ungdomsboliger og 42 ældreboliger.

- Med så stort et projekt, som det vi har i vente med omdannelsen af Skovvejen, er det alfa og omega, at bygherrerådgiverne både kan tage teten, inddrage bestyrelse og byggeudvalg og være tovholdere i hele forløbet, siger Bjarne Olesen, formand for Boligselskabet Kolding, i en pressemeddelelse.

Entreprisesummen på projekter er anslået til 605 mio. kr., viser fra fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og entrepriser.

Parallelsamfundspakke

Boligområdet Skovvejen er en del af den såkaldte parallelsamfundspakke, hvorfor området de kommende år skal omdannes til et mere blandet boligområde med en mere varieret beboersammensætning.

Udover at antallet af familieboliger sættes ned med 60 pct., og afdelingens ungdomsboliger bibeholdes, etableres der ældreboliger, og boligselskabet arbejder på at etablere et seniorbofællesskab i afdelingen. 

- Skovvejen er en utrolig spændende sag, som må siges at indeholde alle udfordringer inden for renovering og helhedsplaner, der er vores kerneområde. I forbindelse med omdannelsen af Skovvejen er der blandt andet nedrivning af blokke og boliger, nedbrydning af etager, gennembrydninger, miljøarbejder og et spændende infrastruktur projekt samt nye boliger, siger Jesper Lund, adm. direktør i ingeniørfirmaet Viggo Madsen.

Lang proces

Boligselskabet Kolding, Landsbyggefonden og Kolding Kommune har arbejdet sammen om en ny helhedsplan for området. Sidste år blev projektet godkendt af både organisationsbestyrelsen i Boligselskabet Kolding og af beboerne.

Med valget af bygherrerådgivere har boligorganisationen taget et vigtigt skridt i den lange proces.

Med så stort et projekt, som det vi har i vente med omdannelsen af Skovvejen, er det alfa og omega, at bygherrerådgiverne både kan tage teten, inddrage bestyrelse og byggeudvalg og være tovholdere i hele forløbet. Bjarne Olesen, formand for Boligselskabet Kolding

Nu skal der udarbejdes et byggeprogram for renoveringen af boligerne, for nybyggeri af ældreboliger og for omdannelsen af udearealer, veje og stier.

Herefter følger et EU-udbud med prækvalifikation i totalentreprise, og til sidst vælges en totalentreprenør, og skema B-budget skal godkendes af kommune og landsbyggefond. 

Først derefter begynder totalentreprenørens planlægning og projektering til udførelse, og nedrivninger kan gå i gang i etaper.

Det er forventningen, at det ny Skovvejen står klar i 2030.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125