Dropper rådgiver: Kommune med nyt udbud om højvandssikring
Sweco er ikke længere det projektansvarlige firma, som skal være med til at sikre Korsø imod oversvømmelser.
Det skriver SN.dk.
- Hvis vi ikke var gået fra hinanden i mindelighed, kunne vi være endt i en situation, hvor vi skulle gennem mudderkastning og voldgiftsager, siger Flemming Kortsen, der er Miljø-, Plan- og Teknikchef i Slagelse Kommune., til mediet.
Rådgiverfirmaet har siden 2020 været ansvarlig for højvandssikringen af Korsør By. Men partnerne kunne ikke blive enige om en række forhold, fortæller den kommunale chef også. Dog uden at komme stridspunkterne nærmere.
Nyt udbud
Nu venter en proces med udbud for at finde frem til et nyt projektansvarligt firma på højvandssikringen. På kommunekontoret er forhåbningen, at det kan klares i løbet af april.
Selve højvandsbyggeriet i Korsør ventes først igangsat i slutningen af 2025 eller tidligt i 2026. Arbejdet ventes herefter at tage fire – seks måneder.
Slagelse Kommune skrev i efteråret 2020 kontrakt med Sweco og med underleverandøren arki_lab om at gennemføre højvandssikring af Korsør bymidte. Dengang lød det, at de to parters opgave var at stå for først udviklingen af projektet – herunder borgerinddragelsen i samarbejde med Slagelse Kommune – og derefter at rådgive om selve anlæg og udførelsen af projektet.
Højvandssikring af Korsør Bymidte
Korsør fik en forsmag på, hvad der kan være i vente af store mængder vand i 2006, da Storebælt løb over kajkanten og ind i byens centrum. Også i 2013 voldte stormen Bodil problemer i den historiske kystby syd for Storebæltsbroen.
Derfor skal Korsør bymidte sikres mod oversvømmelser fra havet. En højvandssikring skal gøre byen modstandsdygtig over for klimaforandringer.
Udover at beskytte byen mod højvande skal højvandssikringen også fungere som et værdiskabende element. Det skal skabe rekreative rum og indarbejde fortællinger om Korsørs historie og relation til vandet. Kort sagt skal højvandssikringen skabe merværdi for borgerne.
Kilde: Slagelse Kommune