23948sdkhjf

Ja til ny bydel: Lego-familiens pengetank står bag

Travbyen i Billund får 500 boliger, erhverv, sport og meget andet

Næste skridt er taget mod en helt ny bydel på den tidligere travbane i Billund med boliger, en daginstitution og mindre værksteder side om side med grønne byrum og en stor naturpark.

Kommunalbestyrelsen i Billund Kommune har nemlig vedtaget lokalplanen for Travbyen.

- Travbyen er en vigtig byggesten i realiseringen af Billund Byvision, hvor Børnenes Hovedstad får endnu et markant element ved virkeliggørelsen af den nye bydel, udtaler borgmester Stephanie Storbank (V) i en pressemeddelelse.

Kirkbi, familieselskabet med hovedparten af Lego Group, står bag Travbyen og har arbejdet med projektet i en årrække.

Binder byens attraktioner sammen

Den nye bydel skal tilbyde en helt ny bykarakter sammenlignet med Billunds andre boligområder. Der bliver tale om en blandet bydel med cirka 500 boliger, plads til kreative erhverv, sport og bevægelse, daginstitution og et fælleshus, hvor beboerne kan mødes.

Med Travbyen vil man også skabe en blandet bydel med et varieret udbud af boliger, herunder byvillaer, rækkehuse, etageboliger og studieboliger.

- Midt i den nye bydel bliver der skabt et grønt rekreativt naturområde – kaldet ”Det Grønne Hjerte” – med stor fokus på biodiversitet og regnvandshåndtering for et større område. Det Grønne Hjerte skal binde Travbyen sammen med resten af Billund ved at flette det grønne område i Travbyen sammen med Skulpturstien, engen og skoven, forklarer Simon Nicolajsen Jørgensen (S), formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget i Billund Kommune.

Kirkbi planlægger også at indrette bydelens gader på de lette trafikanters præmisser, ligesom parkering bliver indrettet i lokalplanområdets periferi, så boliggaderne så vidt muligt bliver bilfri.

Bydelen bliver nemlig indrettet til fodgængere ved hjælp af Playline, som bliver den legende forbindelse igennem Travbyen, og som samtidig binder den nye bydel sammen med Billund bymidte. Stiforbindelsen vil koble sig på Playline, der binder byens attraktioner sammen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141