23948sdkhjf

Det lysner for glasindustrien

De danske glasproducenter er klar til at vende ryggen til de seneste års trængselstider. Hos Scanglas melder man om rekordsalg og nyansættelser.
Mens den samlede danske byggematerialebranche mistede 4,2 procent af omsætningen i årets første kvartal, kunne glasindustrien glæde sig over en lille fremgang på 0,5 procent.

Branchen har således – for første gang længe – udsigt til en positiv vending i konjunkturerne, og det skaber grobund for optimisme.

Hos Scanglas A/S har man gennem flere måneder oplevet stigende omsætning og voksende ordrebøger. Adm. direktør Poul Steen Rasmussen tager virksomhedens positive udvikling som et udtryk for en generel fremgang i branchen, herunder en voksende efterspørgsel på bæredygtige glasløsninger:

- Der er grund til optimisme – både hos os og vores konkurrenter. For eksempel blev juni i år vores rekordmåned med over 20 procent i vækst. Derfor har vi alene inden for de seneste seks uger ansat 14 nye medarbejdere, udtaler Poul Steen Rasmussen.

Voksende interesse for glas
Omsætningsfremgangen i glasbranchen skyldes en række faktorer. Men en væsentlig årsag bunder i en stigende interesse for glas – en interesse, som hos Scanglas har ført til voksende ordrer fra projektmarkedet, stærkt efterfulgt af det øvrige marked:

- Glas har længe været et populært materiale og er det i stigende grad. Termoruden er velkendt, og glas til facadebrug, glas til interiør i hjemmet samt glas til afskærmning på terrassen eller i byrum er i vækst, vurderer Jesper Haulund, der er salgsdirektør hos Scanglas og fortsætter:

- Samtidig kan man spore en stigende brug af glas i butikker og på kontorer, hvilket primært skyldes materialets store anvendelsespotentiale. Glas rummer nærmest uanede muligheder, og det afspejler sig i det aktuelle opsving hos os og i branchen, konkluderer Jesper Haulund.

Metalvarer trækker ned
Byggematerialebranchen har ifølge tal fra DI Byg omsat for 43.555 mio. kr. i første kvartal 2013. Det er en nedgang på 4,2 procent i forhold til samme periode sidste år.

Den primære årsag til nedgangen er, at metalvareindustrien, der står for mere end en tredjedel af den samlede omsætning, er gået tilbage med 8,2 procent i forhold til sidste år.

Det er især den indenlandske omsætning der har været ramt af nedgangen det seneste år. Der har således været en faldende tendens siden starten af 2012, mens eksporten har ligget mere stabilt på et niveau omkring 50 mia. kr. i samme periode. De seneste tre måneder har budt på en tilbagegang i den indenlandske omsætning på godt 1 pct. i forhold til de foregående tre måneder, mens eksporten er gået frem med 0,7 pct. i samme periode.

Trods nedgangen er omsætningen dog højere end da krisen rasede i 2009 og 2010, oplyser DI Byg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094