23948sdkhjf

Den rigtige emhætte gavner både (arbejds-)miljøet og bundlinjen

Valget af en intelligent emhætte kan ikke blot gøre luften i industrikøkkenet renere, det kan også føre til driftsbesparelser. Netop derfor valgte man i det DGNB Guld-certificerede HimmerLand en eksklusiv løsning fra Halton, der hurtigt tjener sig selv hjem.

I moderne byggerier er bæredygtighed og energioptimering på få år blevet en dominerende faktor i alt fra materialevalg til valg af hvidevarer i industrikøkkenerne. Således også hos HimmerLand, der sidste år tog en helt ny multihal og sportsbar i brug. HimmerLand er svanemærket på konference, hotel og restauranter, og de nye bygninger er certificeret til DGNB Guld, så bæredygtighed vægtes højt. Og da de to køkkener skulle indrettes med emhætter, var Director of Food & Beverage Daniel Ditman Pedersen ikke i tvivl om, at der skulle vælges en løsning, der både var god for klimaet og kunne betale sig på sigt.

“Jeg har tidligere haft dårlige erfaringer med emhætter i nybyggerier, så til dette projekt insisterede jeg på, at vi valgte den helt rigtige løsning. Halton er Ferrarien inden for emhætter, og de er kendt for deres højteknologiske løsninger, så derfor valgte vi dem”.

En superhelt af en emhætte

Den konkrete løsning blev de nye M.A.R.V.E.L.-emhætter fra Halton, der er både intelligente og kraftfulde. De scanner konstant overfladerne af madlavningsudstyret for at spore, om det er tændt eller slukket, og om der bliver tilberedt mad. På den måde kan emhætten selv optimere udsugningsluftmængden og kontinuerligt regulere hastigheden af ventilatorerne i ventilationsanlægget for at opnå den nødvendige udsugede luftmængde. Det sørger for at holde strømforbruget nede, men det vigtigste er faktisk, at der ikke suges mere luft ud end nødvendigt.

“Normalt kører en emhætte bare i alle de aktive timer, og problemet med det er, at man skal bruge meget energi på at varme den friske luft op. Nu optimeres udsugningen konstant, og det giver et godt arbejdsmiljø, så jeg er meget glad for systemet,” siger Daniel Ditman Pedersen.

Spar 100.000 kroner om året

M.A.R.V.E.L.-emhætter er eksklusive løsninger, men de kan tjene sig hjem på få år, for det er ikke småting, der kan spares i et stort industrikøkken. Haltons egne beregninger viser, at med en driftstid på 10 timer/døgnet i de to køkkener hos HimmerLand kan man opnå en gennemsnitlig driftsmæssig besparelse på luftmængden på 40%. Med en anslået energipris på 2,5 dkk/kWh for strøm og 1 dkk/kWh for opvarmning, giver det en estimeret årlig besparelse på ca. 100.000 kr.

FAKTA: Halton

Halton Group er en familieejet, global teknologileder inden for indendørs ventilationsløsninger til krævende rum – bl.a. i sundhedsinstitutioner, laboratorier, professionelle køkkener og restauranter. Virksomheden er specialiseret i at levere skræddersyede løsninger, der sikrer komfortable, produktive og energieffektive indendørs miljøer.

Se mere på www.halton.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094