23948sdkhjf

Kronospan: Fabrikant af klimavenlige gulvløsninger

Med speciale i fremstilling af miljøcertificerede spånplader har Kronospan udviklet NOVOPAN KLIMAGULV, der både har ideel anvendelse i nybyggeri og i forbindelse med renovering af ældre ejendomme.

Hvor mange andre producenter anvender frisk træ i produktionen af spånplader, har Kronospan udviklet en metode til at genanvende rest- og affaldstræ. Alle spånplader fra Kronospan indeholder derfor minimum 90 pct. genbrugstræ, hvilket bl.a. gør spånpladerne ideelle at anvende til certificeret nybyggeri, der skal svanemærkes eller DGNB-certificeres. Det fortæller key account manager hos Kronospan, Per Nørgaard Mortensen:

“Vi indsamler sorteret affaldstræ og bruger det som råstof i vores produktion af spånplader til byggeriet, møbel-, køkken- og træindustrien. På den måde genanvender vi træaffald på en miljøansvarlig måde og undgår samtidig statsafgiften for afbrænding af affaldstræ. Det giver sund fornuft, både i en miljømæssig sammenhæng og for vores bundlinje.”

K-gulvplade i 38 mm med spændvidde over 100 cm

Tilbage i efteråret 2022 lancerede Kronospan deres nye K-gulvplade i 38 mm, der, foruden at være produceret af genbrugstræ, dækker et hul i markedet med en spændvidde på over 100 cm.

“Ved renoveringer af ældre bygninger støder man ofte på udfordringer ift. gulvene. Da gamle huse typisk er konstrueret med stor afstand mellem bjælkerne, kan man ikke uden videre anvende standardgulvplader på 22 mm. Dét problem har vi løst med NOVOPAN KLIMAGULV, og vi får i dag mange mange henvendelser fra kunder, der netop efterspørger tykkere træplader til renovering af gamle bygninger. Tungt betongulv er f.eks. ikke ideelt at anlægge på førstesalen i en ældre bygning,” forklarer Per Nørgaard Mortensen.

NOVOPAN KLIMAGULV: En vandbåren og energivenlig gulvvarmeløsning

Er man i gang med en større renovering af en ældre ejendom, kan det være en fordel også at renovere varmesystemet. Her udmærker Kronospans gulvplader sig ved også at kunne anvendes til gulvvarme. Løsningen hedder NOVOPAN KLIMAGULV, og forbedret energieffektivitet og indeklima er nogle af de fordele, der kan fremhæves ved produktet. Der er tale om en gulvvarmeløsning, der er udlagt direkte i spånpladerne under gulvet, som har fræsede spor til varmeslanger og varmefordelingsplader, der sikrer en enkel, hurtig og sikker montering af varmesystemet:

“Generelt giver gulvvarme både et lavere varmeforbrug og et bedre indeklima end radiatorsystemer. Novopan Klimagulv er nemt og hurtig at montere i alle dele af huset. Med denne form for gulvvarme er det også meget nemmere at regulere temperaturen i hjemmet. Når først gulvet er monteret, er temperaturens reguleringstid helt nede på en til to timer. Det står i stor kontrast til en traditionel gulvvarmeløsning med beton, der har en reguleringstid på otte til ti timer,” forklarer Per Nørgaard Mortensen.

Han påpeger afslutningsvist, at man ved anvendelse af NOVOPLAN KLIMAGULV undgår at trække fugt ind i bygninger, ligesom man undgår lange tørringstider, som et almindeligt betongulv kræver, hvorfor selve byggetiden også er markant kortere.

Om Kronospan
Kronospan er eksperter i produktion af miljøvenlige spånplader og har specialiseret indsigt i, hvordan deres produkter opnår størst muligt potentiale i byggeri og til industrielle formål. Med egenproduktion på fabrik i Pindstrup fremstilles 400.000 m3 spånplader årligt, til bl.a. møbel- og køkkenindustrien, hvis styrkeegenskaber, foruden miljøkrav, sikres og dokumenteres ved hjælp af analyser fra stikprøver på deres laboratorie.

https://kronospan-dk.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141