23948sdkhjf

2000 boliger på vej: Indgår aftale med fem firmaer

Den op mod fire år lange aftale dækker både totalrådgivning indenfor nybyggeri og konkurrencer indenfor nybyggeri

Københavns største almene boligselskab fsb har netop underskrevet rammeaftale om totalrådgivning ved nybyggeri med rådgiverfirmaerne:

  • Nordic Office of Architecture
  • Mangor & Nagel
  • Pålsson Arkitekter i samarbejde med Peter Kjær Arkitekter
  • Sweco Danmark
  • Tegnestuen Vandkunsten

- Som Københavns største almene boligselskab med 13.000 boliger og 2.000 på vej er vi forpligtede til at gå forrest, også når vi bygger nyt. Vi vil bygge billige boliger, som omfavner økonomi og hensyn til klimaet, udtaler Fsbs adm. direktør, Bjarne Larsson, i en pressemeddelelse.

Totalrådgivning og konkurrencer

I aftalen er rammevilkår for nybyggeri fastlagt. Aftalen dækker både totalrådgivning indenfor nybyggeri og konkurrencer indenfor nybyggeri.

- I rammeaftalen ligger, at vi beder totalrådgiver byde ind med et hold tilpasset den konkrete opgave. Vi har derfor ikke bedt om specifikke CV’er i udbuddet, udtaler Lone Zeeberg Nielsen, bygge-, udviklings- og bæredygtighedschef i Fsb.

- Når vi bygger, er det vidt forskelligt, hvad vi vægter, alt afhængig af om vi for eksempel bygger familieboliger, ungdomsboliger eller ældreboliger, og afhængig af hvilken kommune vi bygger i. Derfor bliver det en fordel for os, at vi kan trække på mange forskellige kræfter gennem de fem rådgiverfirmaer, vi nu har indgået aftale med, fortsætter hun.

Visioner i højsædet

I vurderingen af rådgiverfirmaernes tilbud har Fsb bevidst valgt at lægge mindre vægt på priskonkurrence, idet boligselskabet har fastlagt en rimelig honorarprocent, der gælder for alle.

I stedet har vi lagt vægt på rådgivernes visioner og kompetencer inden for en række delkriterier. ’Fremtidens almene bolig’ og bæredygtighed var nogle af kriterierne.

- Rådgiverfirmaernes vision for fremtidens almene bolig med vægt på bæredygtighed var fremragende. Og så har de også alle sammen vist, hvordan de arbejder med kvalitet og proces, så vi kommer godt i mål inden for en almen økonomi, siger Lone Zeeberg Nielsen.

Rammeaftalen løber i tre år med mulighed for forlængelse på et år.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141