23948sdkhjf

Husbygger smider håndklædet i ringen

Jakobsen Huse meddelte fredag, at der er udstedt en konkursdekret over virksomheden, der har gjort sig i enfamilieshuse med en bæredygtig profil. Det skyldes ifølge ejerne skyldes regningen for en større mængde utilfredsstillende udført af underentreprenører, der kommer efter nogle udmagrende år

Det første, der møder ens blik, når man besøger Jakobsens Huse hjemmeside er sloganet 'En sund og bæredygtig begyndelse'. 

Men for den østjyske virksomhed selv, der de seneste godt og vel 8 år har bygget enfamilieshuse med en bæredygtig profil i hele landet, er tingene desværre nu nået til sin afslutning. 

I et opslag på virksomhedens LinkedIn-profil meddeler ejerne Rune og Maria Jakobsen, at der den 06.07.2023 blev udstedt konkursdekret over Jakobsen huse ApS.

- Vi har med næb og kløer forsøgt at undgå denne situation, men vi må erkende, at vi ikke længere kan holde hovedet oppe over vandet, indleder Rune og Maria Jakobsen opslaget.

Da disse underentreprenører desværre også pt er under konkursbehandling – lander regningen for fejl og mangleudbedring hos Jakobsen huse. Rune og Maria Jakobsen, ejere af Jakobsen Huse

De skriver videre, at de seneste ustabile år med prisstigninger og mangel på byggematerialer har tæret på virksomheden, der gik ind i 2023 med et stor likviditetsmæssigt underskud. Selvom de har forsøgt ihærdigt at indhente dette, har man altså følt sig nødsaget til at kaste håndklædet i ringen, lyder det.

Det sidste skub skyldes ifølge ejerne en regning for "en større mængde utilfredsstillende udført arbejde af underentreprenører igennem de sidste 2 år".

- Da disse underentreprenører desværre også pt er under konkursbehandling – lander regningen for fejl og mangleudbedring hos Jakobsen huse. Indenfor de sidste 2-3 uger har vi måtte indse, at omfanget af disse fejl og mangler er i en størrelsesorden som vi ikke vil være i stand til at kunne løfte økonomisk, lyder det. 

Licitationen har forgæves forsøgt at få en uddybende kommentar fra Rune og Maria Jakobsen. Derudover jagter vi en kommentar fra konkursboets kurator Bo Christensen fra advokatfirmaet Clemens Law. 

Jakobsen Huse

Kurator: Den enorme knowhow gør casen unik

I Århus er advokat Bo Christensen fra Clement Advokatfirma tildelt kurator-ansvaret for Jakobsen Huses konkursbo. Han har han efter eget udsagn endnu ikke det fulde overblik over historikken, der har ført til den ulykkelige situation. Derfor kan han ikke henvise til andet end ejernes egen udlægning eller konkludere mere end "at konkurser kun kommer, når man løber tør for likviditet."

- Det, vi er i gang med nu, er arbejde os henimod et overblik over de igangværende byggerier, garantier og de forskellige drøftelser, man har haft med allerede færdiggjorte byggerier, siger han og fortsætter:

- Vores konkrete opgave bliver derfra at få hjulpet de enkelte bygherrer, der lider under, at Jakobsen Huse er gået konkurs. Derudover handler det også om, hvorvidt vi kan finde et godt match til det byggekoncept, som virksomheden har drevet.

Bo Christensen understreger, at det drejer sig om blot et par enkelte bygherrer, der påvirkes af konkursen. I forhold til sidstnævnte opgave, er Jakobsen Huse en særlig case, påpeger han, grundet virksomhedens store mængde af specialiseret viden om, hvordan man bygger bæredygtigt. 

Han henviser til de kommende klimaregler i bygningsreglementet, der i hans optik bør gøre arbejdsgange- og metoder, som Jakobsen Huse har praktiseret i årevis, eftertragtede.

- Det er selvfølgelig for tidligt at sige noget om, men jeg ville blive overrasket, hvis der ikke var en interesse ude i branchen for på en eller anden vis at drive konceptet videre. Vi skal forsøge at finde de rette samarbejdspartnere.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109