23948sdkhjf

Underentreprenør begærer Comsa Danmark konkurs

Hverken Munck eller Comsa vil betale tidligere underentreprenør millionbeløb. Nu kan det føre til konkurs i den spanskejede entreprenør

Comsa Danmark, hovedentreprenøren på Odense Letbane, er blevet begæret konkurs af en tidligere underentreprenør, Clemen Montage og Byg. Det skriver TV2 Fyn.

Eller rettere er det boet efter Jesper Clemens lille betonfirma, Clemen Montage og Byg, der står bag konkursbegæringen.

- Jeg har kæmpet med Comsa-Munck i tre et halvt år og venter stadig på, at sagen får en afslutning. Jeg har solgt mit hus og bor nu i en lejet lejlighed. Min opsparing er væk, og jeg kan ikke optage lån. Jeg lever af vores lille gasbetonfirma, hvor vi tre mand udfører mindre opgaver. Vi er helt færdige med at udføre arbejde for de store koncerner, siger Jesper Clemen til TV2 Fyn.

Om konkursbegæringen ender med en konkurs, tager skifteretten stilling til i dag fredag.

Vandt voldgift

Clemen Montage og Byg gik konkurs efter, at selskabet Comsa Munck Joint Venture ikke ville betale for betonarbejde udført i 2019 på letbanens kontrolcenter. I stedet sendte den spansk-danske joint venture et krav på 20 mio. kr. i retning af underleverandøren.

Tvisten endte med en voldgift, der – som tidligere beskrevet - faldt ud til Clemen Montage og Bygs fordel.

I stedet for at skulle af med det tocifrede millionbeløb, stod underentreprenøren til at modtage 9 mio. kr. Heraf er de 6,7 mio. kr. for udført arbejde, mens resten er procesrenter og sagsomkostninger.

På det tidspunkt havde sagen dog haft store konsekvenser for Jesper Clemen. Hans firma var gået konkurs, konen havde forladt ham, og i en lang periode var der ikke kontakt til forældrene.

- Jeg gik ned med stress og sad bare derhjemme i tre måneder. Det har været hårdt, har Jesper Clemen tidligere beskrevet situationen overfor TV2 Fyn.

Munck forlod partnerskabet

Pengene har konkursboet dog ikke set noget til, da hverken Comsa eller Munck vil betale.

Joint venture-samarbejdet sluttede sidst i 2020, hvor Munck trak sig fra partnerskabet. Nu gør Nyborg-selskabet krav på et større millionbeløb mod den tidligere joint venture-partner.

Og da Comsa Danmark nu er eneejer af joint venture-selskabet, Comsa Munck Joint Venture, har konkursboet efter Clemen Montage og Byg sendt konkursbegæringen mod ejerselskabet i et forsøg på at få millionerne fra voldgiftsagen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093