23948sdkhjf

Aalborg Portland sælger en halv million kvadratmeter til naboen

Køberen er Aalborg Havn, der savner plads til udvidelsesprojekter

Der er fuld gang i udviklingen i Østhavnen i Aalborg. Erhvervsområdet vokser hastigt i takt med, at de mange virksomheder på stedet udvider, og nye kommer til.

Derfor udvider Port of Aalborg nu med et areal på 500.000 kvm, som de har købt af naboen - Aalborg Portland.

– Udviklingsprojekter og virksomheder inden for grøn omstilling boomer, og det kræver plads, siger adm. direktør hos Port of Aalborg, Kristian Thulesen Dahl, i en pressemeddelelse.

Købsaftalen er i hus, og næste skridt er den detaljerede planlægning af brugen af området og de projekter, som er i støbeskeen. Og denne proces påbegyndes allerede hen over sommeren, lyder det.

Grundlæggende præmis

– Jeg er utroligt glad for, at denne handel om en halv mio. kvm er lykkedes, for store vidder er bare en grundlæggende præmis, hvis denne slags projekter overhovedet skal kunne lade sig gøre. Vi skal have arealer på hylderne, så vi kan imødekomme vores kunders behov, når de har brug for det – og ikke ude i en fremtid, som vi ikke kender tidshorisonten på, siger Kristian Thulesen Dahl.

Vindenergisektoren er stærk i Aalborg med store internationale spillere som Siemens Gamesa Renewable Energy, Bladt Industries, Blaest og en række underleverandører. 

Og i den seneste tid har Port of Aalborg også offentliggjort aftaler om en række nye projekter på havnens område. Blandt andet etablering af Danmarks første storskala modtageanlæg til CO2 fra Fidelis New Energy og flytningen af Aalborg Universitets testanlæg til at realisere storskalaproduktion af fremtidens grønne brændstoffer som e-metanol og brint. 

Derudover etablerer European Energy et stort PtX-anlæg, som blandt andet skal bruges til produktion af grønt flybrændstof.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094