23948sdkhjf

Trio vinder tredelt opgave til trecifret millionbeløb

Bygningsstyrelsen har sat navn på de totalrådgivere, som skal tage hånd om en lang række bygge- og anlægsopgaver de næste to - fire år

Bygningsstyrelsen har været på jagt efter rådgivere, der kan springe til på opgaver med nybyggeri og vedligehold på universitets- og kontorejendomme. Nu er styrelsens søgen slut.

Der er indgået en rammeaftale om totalrådgivning med Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Rørbæk og Møller Arkitekter og Nordic Office of Architecture.

Aftalen ventes at løbe op i samlet 145 mio. kr. og dækker Bygningsstyrelsens opgaveportefølje af bygge- og anlægsopgaver på forsknings-, kontor- og uddannelsesejendomme. Desuden er det opdelt i tre delaftaler med hvert sit geografiske område:

  • Delaftale 1 – Region Hovedstaden: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
  • Delaftale 2 - Region Sjælland, DTU Risø, Fyn og Øerne Fyn: Rørbæk og Møller
  • Delaftale 3 – Jylland: Nordic Office of Architecture

Økonomisk er delaftalen for Region Hovedstaden den økonomisk mest vægtige til anslået 85 mio. kr. De to andre delaftaler ligger på anslået 30 mio. kr. hver.

Rammeaftalerne træder i kraft den 1. september 2023 og løber over to år med mulighed for forlængelse op til to år.

Gode erfaringer med ny strategi

De tre rammeaftaler blev første gang lanceret som en del Bygningsstyrelsens overordnede udbudsstrategi i 2019, som sætter rammerne for Bygningsstyrelsens bygherrefunktion. Tidligere havde styrelsen op mod 20 forskellige rammerådgivere på rammeaftaler på totalrådgivning, men satser altså nu på færre kontrakter og gentagne samarbejder, hvor erfaringer, processer og paradigmer anvendes fra projekt til projekt.

- Vi har haft rigtig god erfaring med rammeaftalerne de sidste fire år. Både vi og totalrådgiverne lærer fra projekt til projekt, og den viden bygger vi videre på i de næste projekter med de nye totalrådgivere, siger kontorchef Anette Gothard Mikkelsen og påpeger, at det samlet set bidrager til, at vi styrelsen leverer projekterne til aftalt tid, kvalitet og pris.

Ligesom ved første rul af rammeaftaler på totalrådgivning, der blev indgået efter lanceringen af den nye udbudsstrategi i 2019, er der på hver af de geografiske delaftaler direkte tildeling af opgaver for et rådgiverhonorar på op til 3,5 mio. kr. Projekter med honorarer herover skulle i miniudbud blandt de tre rådgivere.

Fra 2019 og de følgende fire år var rammeaftalerne på totalrådgivningen fordelt mellem H+ Arkitekter, Rørbæk & Møller Arkitekter og Niras.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141