23948sdkhjf

Tre nye direktører i Rådet for Bæredygtigt Byggeri

Vokseværk bag udnævnelse af trio hos grøn medlemsorganisation

Rådet for Bæredygtigt Byggeri - tidligere Green Building Council Danmark - har udviklet sig voldsomt de senere år. Fra at være en lille organisation med få medarbejdere for 10 år siden, er der i dag 54 ansatte, omkring 770 medlemmer.

Den udvikling har kaldt på en ny og styrket direktion. I spidsen for den står nu Annemarie Munk Riis som ny adm. direktør.

Annemarie Munk Riis kommer fra en stilling som direktør for Innovationsfonden og har tidligere været erhvervspolitisk og international chef i Københavns Kommune. Her har hun blandt andet arbejdet med markedsføring af danske løsninger inden for bæredygtighed gennem Cities Climate Leadership Group. Hun er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har en ph.d. fra CBS.

- Annemarie Munk Riis kommer med en stor viden og erfaring inden for blandt andet erhvervslivets rammebetingelser, innovation og ledelse, og bestyrelsen glæder sig til at samarbejde med hende om at styrke Rådets arbejde og indflydelse, siger bestyrelsesforperson i Rådet for Bæredygtigt Byggeri og adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro, i en pressemeddelelse.

Rådet for Bæredygtigt Byggeri

  • Rådet for Bæredygtigt Byggeri (tidligere Green Building Council Danmark) er en nonprofit medlemsorganisation sat i verden for at fremme bæredygtighedstiltag i bygge- og ejendomsbranchen.
  • Stiftet i 2010, som et dansk råd for bæredygtighedstiltag i bygge- og ejendomsbranchen, der skulle skabe en fælles retning for bæredygtig udvikling.
  • Fra sommeren er der mere end 770 medlemsvirksomheder, som repræsenterer hele værdikæden.
  • 54 medarbejdere i København og Aarhus med baggrunde som arkitekter, ingeniører, statskundskabere, økonomer og meget andet.
  • Arbejder ud fra en helhedsorienteret bæredygtighedsforståelse, der omfatter både miljømæssige, sociale og økonomiske forhold.
  • Administrerer og udvikler certificeringen DGNB i Danmark.
  • Laver politisk interessevaretagelse, kurser, uddannelser, udviklingsprojekter, arrangementer og videndeling.

Anne Skovbro blev selv udnævnt som ny forperson i foråret.

To nye direktører

Ud fra et ønske om at styrke indsatsen inden for partnerskaber og strategisk udvikling udpeges Sisse Norman Canguilhem som direktør for disse områder. Hun har tidligere været vicedirektør for public affairs og kommunikation og er frem til 1. september konstitueret adm. direktør.

- Indsatsen med at fremme bæredygtighed i det byggede miljø kræver solide partnerskaber, god forståelse for de politiske processer og en strategisk tilgang til det store landskab af interessenter fra både den offentlige og private sektor. Sisse Norman Canguilhem har en stor viden og erfaring på disse områder, blandt andet fra hendes tidligere karriere i Udenrigsministeriet, siger Anne Skovbro.

Endelig bliver nuværende chef for teknisk afdeling, Frederik Waitz Søborg, direktør for certificeringer og teknisk udvikling og kommer fortsat til at sikre, at både DGNB-certificeringer, taksonomi-verifikationer og udviklingen af disse danner et solidt grundlag for Rådets arbejde.

Med den nye, samlede direktion på plads er Rådet klar til i endnu højere grad at skubbe på den bæredygtige udvikling af bygge- og ejendomsbranchen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094