23948sdkhjf

BIG slår omsætningsrekord, men bundlinjen følger ikke med

Topchef Sheela Maini Søgaard hos Bjarke Ingels Group øjner normalisering og med det nye vækstmuligheder

Omsætningen har aldrig været større hos arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group (BIG). 858 mio. kr. nåede toplinjen sidste år, et hop på 169 mio. kr. i forhold til 2021.

Det skriver Børsen.

- Vi er nu tilbage på den vækstrejse, som vi var på i 2019. Jeg føler, at vi for alvor er på vej tilbage til noget, der begynder at normalisere sig, siger Sheela Maini Søgaard, adm. direktør, til erhvervsmediet.

Hun henviser dermed til de corona-slag, der tidligere har ramt tegnestuen, som blandt andet brød igennem med 8-Tallet i Ørestaden.

Flytter grænserne

Virksomheden - der blev grundlagt i 2005 og i dag har mere end 700 medarbejdere - er blevet internationalt kendt på at bryde grænserne for, hvad arkitektur er og kan.

De skaber sløjfeformede museer, spiralformede højhuse, skibakker på toppen af forbrændingsanlæg (Amager Bakke) samt stort anlagte prestigeboliger på både Aarhus Ø og Manhattan. I New York introducerede Bjarke Ingels blandt andet det danske karrébyggeri, der sikrede fornuftigt lysindfald til beboerne midt blandt skyskraberne.

Bundlinjen følger dog ikke toplinjen op, ifølge det seneste regnskab. Derimod daler overskuddet med 11 mio. kr. til 66 mio. kr.

Overfor Børsen erkender Sheela Maini Søgaard, at overskuddet skal op, men erklærer sig ellers tilfreds med 2022-resultatet.

I 2023 forventer BIG-direktøren 10 pct. vækst både i omsætning og resultat.

Og i den nære fremtid vil det måske også vise sig, om selskabet kommer med nye historier, der både bygger på fantasi og videnskab.

BIG og Bjarke Ingels holder sig nemlig ikke kun til planeten jorden, men har kastet sig helhjertet ind i rumfartsindustrien, hvilket man også kunne forvisse sig om ved en stor udstilling i Dansk Arkitektur Center for nogle år siden, hvor man fik et kig ind i fremtidens byggeteknikker med robotter, AI og 3D-print samt bud på, hvordan vi i fremtiden kan bo på Mars.

lda/kargaard

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109