23948sdkhjf

Adsbøll-konkurs trækker spor i nordsjællandsk boligprojekt

Tocifret millionminus og et års forsinkelse er status i Nivå

Projektselskabet Kongeåhave 2, som står bag 42 boliger i nordsjællandsk Nivå, taber 15,5 mio. kr. på projektet.

Og det var ifølge ledelsen ikke som forventet, fremgår de af projektselskabets 2022-årsrapport.

Forklaringen skal findes i konkursen hos totalentreprenøren Adsbøll Entreprise, der kastede håndklædet i ringen for et år siden.

- Det blev meget forsinket, og processen i markedet var for et år siden noget mere overtændt, end det er nu. Så det var svært at få nye håndværkere med, og det har selvfølgelig kostet noget at få nogen til at arbejde hurtigt, så vi kunne få boligerne færdig, siger adm. direktør og indehaver af Reka Group, Jesper Kristensen, til Ejendomswatch.

Reka Gruppen står sammen med West Coast Real Estate III bag området Kongeåhaven i Nivå. Til at realisere projektets anden etape valgte man i 2020 Kolding-baserede Adsbøll Entreprise.

Dengang lød det, at byggeriet skulle stå færdigt i forsommeren 2022. Ifølge Ejendomswatch er det kun halvdelen, der er beboet, mens resten ventes klar i løbet af sommeren.

To projekter udløste konkursen

Ved konkursen arbejdede Adsbøll Entreprisen på 12-14 entrepriser, og to af disse førte til faldet, fortalte kurator, advokat Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra Bech-Bruun, til Licitationen - Byggeriets Dagblad i forbindelse med konkursen.

– Som vi har fået det at vide, drejer det sig om to byggesager, der er gået skævt, hvilket har medført, at virksomheden er kommet under et likviditetspres, man ikke har kunnet nå at løse på den korte bane, fortalte han dengang.

To af projekterne fandt hurtigt en afløser. CJ A/S kunne i oktober fortælle, at de skulle færdiggøre byggerierne Teglgaardshaven i Viborg og Midtermolen i Nyborg.

Efter konkursen: 100 boliger færdigbygges med samme underentreprenører

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109