23948sdkhjf

PLH vinder konkurrence på medborger- og sundhedshus

Sammen med Rasmus Friis, Artelia og Masu Planning har PLH Arkitekter vundet konkurrencen om tredje etape af Brohuset i Ishøj

Når tredje og sidste etape af Ishøjs medborger- og sundhedshus, Brohuset, står færdigt i 2025, vil det være virkeliggørelsen af en vision skabt af PLH Arkitekter sammen med Rasmus Friis, Artelia og MASU Planning. 

Projektet omfatter både nedrivning, renovering samt etablering af et helt nyt treetagers hus, som danner sammenhæng mellem Brohusets eksisterende bygninger.

- Vi har lagt vægt på, at Brohusets tredje etape indgår som en smuk og harmonisk forlængelse af den eksisterende arkitektur og kan fungere som et trygt, naturligt samlingspunkt for brugere, lokalsamfund og ansatte, siger arkitekt og partner i PLH Arkitekter, Lars Toksvig, i en pressemeddelelse.

Den nye bygning kommer til at indeholde borgerservice, undervisningslokaler, foreningsområder, arbejdspladser og et centralt, indre ”Borgertorv”. På øverste etage kommer kantine med direkte forbindelse til en tagterrasse. 

Facader udføres i røde skærmtegl og med rejste tage.

"Hele vejen igennem projektet vil der være fokus på bæredygtighed og holdbare løsninger. Træ bruges som gennemgående materiale, både for at reducere CO2-udledning og for at skabe et varmt, organisk udtryk, ligesom der på taget monteres solceller. Byggeriet er således planlagt til at have et ekstra nedsat CO2-aftryk og til at kunne leve op til de nyeste, mest skærpede udledningskrav", lyder det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078