23948sdkhjf

Lokalplan er godkendt: 230 boliger er på vej i Vinge

Ejendomsudvikleren Ikano Bolig forventer at tage første spadestik i løbet af 2024

Ikano Bolig runder en vigtig milepæl i sit boligprojekt i Vinge, hvor lokalplanen til området Bakkekvarteret nu er blevet godkendt.

Bakkekvarteret i Vinge Syd kommer til at rumme cirka 230 boliger. Der er tale om en blanding af leje- og ejerboliger samt etageboliger og rækkehuse i et og to plan. 

Forventningen er at tage første spadestik til det Svanemærke-certificerede byggeri i løbet af 2024. Selve byggeriet kommer til at foregå i etaper, og de første boliger forventes at være indflytningsklare i løbet af 2025/26.

Udviklingsplanen for Bakkekvarteret har lagt særlig vægt på at skabe en grøn by, som også skal understøtte biodiversiteten i området. Dertil kommer et ønske om at skabe byliv med fokus på nærhed og fællesskab. 

- Det glæder mig, at vi nu har plangrundlaget på plads for det første område, Ikano Bolig skal udvikle i Vinge. Ikano Bolig passer rigtig godt til Vinge med deres fokus på fællesskabet og samværet mellem naboer med deres bydelshus Nærvær, der kan bruges til fælles aktiviteter i boligområdet. Og så glæder jeg mig til at følge den del af projektet, der handler om at nedbringe klimaaftrykket ved boligbyggeri. Hvis Ikano Bolig lykkes med det, kan det blive et fyrtårn for fremtidigt boligbyggeri i hele landet, siger borgmester Tina Tving Stauning (S) i en pressemeddelelse.

Byggeriet en del af klimaprojektet Boligbyggeri 4til1, som Realdania og Villum Fonden står bag. Her er Ikano Bolig udvalgt til - igennem eksempelbyggerier - at forsøge at reducere klimabelastningen i byggeriet til en fjerdedel af det nuværende klimaaftryk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172