23948sdkhjf

Styringsentreprenør halverer sin bundlinje i nyt regnskab

Der er tale om Dansk Boligbyg, som forventer at forbedre indtjeningen i år

Dansk Boligbyg har lukket sit 25. regnskabsår med et ordentligt dyk på bundlinjen. 

Mere konkret falder resultatet før skat fra 20,3 mio. kr. i 2021/22 til 10,2 mio. kr. i det nye regnskab hos styringsentreprenøren fra Horsens. 

Det selvom toplinjen ellers er gået lidt frem i det forskudte regnskabsår. Fremgangen her er fra 1,4 til 1,5 mia. kr.

Væksten øverst er ifølge ledelsesberetningen lidt lavere end forventet ved regnskabsårets begyndelse, mens resultatet får stemplet "ikke tilfredsstillende". 

"Det har været et vanskeligt år for entreprenørbranchen, og årets resultat for Dansk Boligbyg er også påvirket af de voldsomme udsving i markedet som følge af krigen i Ukraine og eftervirkninger af Corona-pandemien i form af rentestigninger, leveranceudfordringer samt ikke mindst voldsomme prisstigninger", lyder det her. 

I en udsendt pressemeddelelse fortæller adm. direktør Anton Nørgaard, at resultatet på ingen måder er prangende, og at virksomheden for at "tilpasse sig vilkårene" og udvise "rettidig omhu" har lukket en af sine afdelinger i Horsens, hvilket foruden markedsudviklingen har påvirket i regnskabet. 

- De forhold har tilsammen medført ekstra omkostninger og manglende forventet indtjening, lyder det.

Ny struktur er på plads

Det fremgår videre, at Dansk Boligbyg fra 1. april i år har lavet en omorganisering, som betyder, at selskabets afdelinger i Vest og Øst nu er samlet i hver sin region – og med hver sin direktør, som begge refererer til Anton Nørgaard.

For Dansk Boligbyg Øst A/S er der tale om Arne Becker, der kom til Dansk Boligbyg som regionsdirektør i Østdanmark for godt et år siden, mens Kris Houmann står i spidsen for Dansk Boligbyg Vest A/S . Han har gennem de seneste knap fem år drevet Dansk Boligbygs afdeling i Aalborg.

Om baggrunden for den nye struktur, forklarer Anton Nørgaard:

- Vi ønsker også i fremtiden at sikre fuldt nærvær i vores ledelse og styring af både virksomheden og de enkelte byggerier. Vi skal pleje vores gode og langvarige relationer til kunder og samarbejdspartnere, og så skal vi fastholde den stærke kultur, som altid har været grundlaget for vores succes. Samtidig har vi et klart mål om at være en god arbejdsplads med en høj grad af trivsel og arbejdsglæde.

Tror på bedring

I 2022/23 har Dansk Boligbyg blandt andet afleveret en seniorby i Esbjerg kaldet Krebsehusene med 76 boliger, plejecenter og lægehus samt Godsbanekollegiet i Aarhus med 360 ungdomsboliger og fællesfaciliteter. 

I indeværende regnskabsår er forventningen fortsat høj aktivitet og "et forbedret resultat". 

- Vi står godt rustet til fremtiden med mange interessante projekter i gang, nye sager på vej ind og en god pipeline i både Vest- og Østdanmark, siger Anton Nørgaard.

- Dansk Boligbyg er solidt funderet med en stærk position inden for alle former for bolig- og institutionsbyggeri, og det er min klare forventning, at vi i løbet af de kommende år vil se en forbedret indtjening, fortsætter han. 

DANSK BOLIGBYG A/S
Regnskabsår 2022/23 2021/22
mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 1.524,7 1.434,8
Bruttoresultat 108,9 111,4
Driftsresultat 11,0 21,3
Resultat før skat 10,2 20,3
Årets resultat 7,9 15,8
Egenkapital 128,2 120,3
Antal ansatte 112 109
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111