23948sdkhjf

Enemærke & Petersen skriver under på renovering til 120 millioner

Tidligere seminarium ombygges til skole, børnehus og kulturelt samlingssted

Enemærke & Petersen og borgmester i Gladsaxe Kommune, Trine Græse (S), har netop underskrevet kontrakten om renoveringen af det tidligere Blågård Seminarium, nu Mørkhøj Park, i Søborg. Det oplyser Gladsaxe Kommune i en pressemeddelelse.

Med kontrakten i hånden kan håndværkerne 'om et par uger' gå i gang med at forvandle de gamle seminariebygninger til at blive en del af Enghavegård Skole - og ikke mindst et helt nyt kultur- og samlingssted for Gladsaxes borgere.

Renoveringsprojektet er tegnet af Nøhr & Sigsgaard, Friis & Moltke, Thing Brandt Landskab og Aksel V. Jensen, og Enemærke & Petersen står altså for totalentreprisen. 

Renoveringen og ombygningen af Mørkhøj Park forventes færdigt i 2025.

Anlægssummen ligger på anslået 120 mio. kr., ifølge Projektagenten, Licitationens søsterdatabase til overvågning af udbud og projekter.

Samme arkitekt som Louisiana

Blågård Seminarium i Søborg er opført i første halvdel af 1960'erne og er tegnet af arkitektægteparret Ebbe og Karen Clemmesen samt arkitekten Jørgen Bo – sidstnævnte står også bag Louisiana Kunstmuseum. 

Landskabsarkitekten Palle Schmidt Nielsen har indrettet udendørsarealerne, der i dag er vokset, men bevaret.

Kilde: Gladsaxe Kommune

Forberedelser i gang siden 2016

Gladsaxe Kommune overtog det tidligere Blågård Seminarium i 2016, og siden da har forberedelserne til at ombygge og renovere de forladte seminariebygninger været i gang. 

Hele området, der nu hedder Mørkhøj Park, vil fremover rumme flere kommunale funktioner, herunder en samlet tre-firesporet Enghavegård Skole, Børnehuset Paletten, Byøkologisk Center, Bakkeskolen samt en række fritidsfunktioner for foreninger og borgere, herunder idræt, bevægelse og musik.

- Det er en drøm, der nu efter mange års forberedelser bliver til virkelighed, nemlig at få indrettet de smukke, forladte bygninger til en udvidet – og samlet – Enghavegård Skole og en masse kulturelle og musiske tilbud til Gladsaxes borgere og foreninger, siger Trine Græse.

De bevaringsværdige bygninger renoveres og ombygges, så de bevarer og fremhæver arkitekturen og detaljerne, men samtidig får et mere nutidigt udtryk med åbne og grønne omgivelser.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063