23948sdkhjf

Søfartsuddannelse vælger lokal entreprenør til stor udvidelse

Arne Andersen Vrå har vundet hovedentreprisen til udvidelsen af Martec i Frederikshavn over navne som NCC og Dansk Boligbyg 

Tilbuddene er blevet vendt og drejet, og nu har det maritime uddannelsescenter Martec i Frederikshavn valg besætningen til et nyt, stort byggeri til søfartsuddannelserne, Projekt Fremtidens Kragholmen.

Holdet tæller således hovedentreprenør Arne Andersen Vrå A/S, totalrådgiver Friis & Moltke Architects samt bygherrerådgiver Niras. Det oplyser Martec i en nyhed om valget.

- Vi glæder os til samarbejdet om at føre de flotte tegninger og planer ud i livet, således, at vores mange elever får inspirerende undervisningsrammer og et dejligt, hyggeligt og smukt sted at bo, udtaler Pia Ankerstjerne, direktør for Martec, i pressemeddelelsen.

Markante navne i spil

Holdet med Arne Andersen Vrå som entreprenør var ét af fire prækvalificerede, fremgår det af Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

De prækvalificerede var Dansk Boligbyg, Færch & Co samt NCC Danmark og vinderen, Arne Andersen Vrå.

Som en del af moderniseringen skal der etableres en ny hovedbygning med messe og køkken, og der skal etableres nye skolehjempladser. Det anslåede nettoareal for renoveringen er cirka 3.500 kvm, og det anslåede nettoareal for nybyggeriet er cirka 2.430 kvm.

Midler fra maritim gigant

Med de nye rammer om søfartsuddannelserne i Frederikshavn vil man gøre det mere attraktivt for unge at vælge en karriere inden for søfart. Og Martec kan sende en varm tanke til den A.P. Møllerske Støttefond, som i 2021 bevilgede 80 mio. kr. - midler, der gør det muligt at bygge den nye hovedbygning samt skolehjemsbygninger med plads til 68 elever.

I november 2021 blev rådgiverteamet bestående af Friis & Moltke Architects, OJ Rådgivende ingeniører, Lytt Architecture og Autens valgt til at forme nybygning og renovering af bygningerne i Frederikshavn.

Udover støtten fra Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager Martec selv til renovering og ombygning af de eksisterende bygninger. Skolen vil være åben i byggeperioden.

Det forventes, at byggeriet igangsættes først i 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157