23948sdkhjf

MT Højgaard-skolebyggeri bliver forsinket som følge af retssag

Der er tale om et projekt i Gellerup ved Aarhus til 320 millioner kroner

Det spænder ben for dele af et skolebyggeri i Gellerup, at enkelte beboere i to boligblokke nægter at fraflytte deres bolig. 

Boligblokkene skal nedrives for at gøre plads til at bygge skole og fritidscenter, og egentlig var det planen, at byggeriet skulle starte den 31. juli i år. 

Skolen skal bygges på to byggegrunde, men før første spadestik kan tages på den ene, er det altså nødvendigt at nedrive de to boligblokke. 

Og det er her hurdlen opstår, da nogle af beboerne ikke ønsker at flytte ud.  

Brabrand Boligforening har stævnet dem i Boligretten, hvor sagen endnu ikke er berammet, skriver Aarhus Kommune i en nyhed på sin hjemmeside. 

Her fremgår det videre, at kommunen samarbejder med totalentreprenøren, MT Højgaard, om rammerne for en ny byggeproces, og at mens det ikke er muligt for nu at igangsætte byggeriet på den nordlige grund, forventes byggeriet på den sydlige at gå i gang som planlagt og skal stå klar i 2025. 

- Der er lagt mange kræfter i projektet, og nuværende og kommende skolebørn i området, kan se frem til en flot og moderne ny skole. Området omkring Gellerup er i stor og positiv forandring, og der er brug for skolen. Derfor er det ærgerligt for børnene og forældrene i området, at vi ikke kan starte byggeriet af hele skolen, som det var planlagt. Nu går vi i gang med at bygge det, vi kan, og så håber jeg, der snart kommer en afklaring på resten af byggeriet. Men sagen i Boligretten skal naturligvis gå sin gang – det er beboernes demokratiske ret, siger rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom.

MT Højgaard Danmark vandt totalentreprisen på skoleprojektet i december 2021 sammen med med Aart Architects og Sweco Danmark som rådgivere samt Proces Arkitekter. Projektet har en pris på 320 mio. kr.

Redaktionen har været i kontakt med MT Højgaard, som ifølge strategi- og kommunikationschef Mads Peter Olesen ikke ønsker at kommentere det specifikke projekt.

Del af større udvikling

Byggeriet af den ny skole og fritidscenter er en del af Aarhus Kommunes udvikling af Gellerup, Toveshøj og Bispehaven til attraktive bydele.

- Vores ambitioner for udviklingen i Vestbyen er uændrede. Vi skal skabe en sammenhængende by med plads til alle, og det er derfor afgørende, at vi fortsætter udviklingen i Gellerup. Vi har allerede lavet massive fysiske forandringer, og udviklingen går i den rigtige retning. Men vi er langt fra i mål, og derfor er det vigtigt, at vi får sat gang i byggeriet af skolen, så hurtigt som muligt. Skolen er en afgørende faktor for at tiltrække og fastholde beboere i området, lyder det fra borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S). 

Hos Brabrand Boligforening er man fortrøstningsfuld i forhold til udfaldet af sagen. Forventningen er at få medhold, lyder det fra adm. direktør Kristian Würtz

- Men da der er lang ventetid på sager i Boligretten, er det usikkert, hvornår der bliver truffet en afgørelse, siger han.  

Han understreger samtidigt, at det er vigtigt, at beboerne, som har gjort indsigelse, behandles korrekt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094