23948sdkhjf

Trælastkæde udvider højt mod nord

Davidsens Tømmerhandel har udvidet sin forretning i Nuuk

En Grønlandsk byggebranche i vækst og en prioritering af markedet har ført til en udvidelse af Davidsens Tømmerhandel i Nuuk.

I denne uge slog den danske trælastkæde dørene op til en moderniseret og udvidet håndværkerbutik samt en helt ny trælasthal på 600 kvm i den grønlandske hovedstad, og mens byggebranchen herhjemme taber fart, går det ifølge trælastdirektør Jan G. Andersen fortsat stærkt i det nordligste hjørne af Rigsfællesskabet.

– Byggeaktiviteten i Grønland er fortsat på et pænt højt niveau, og der er stadig behov for at bygge flere boliger, specielt i og omkring de største byer, fortæller Jan G. Andersen i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Det mærker vi også i vores forretning i Nuuk, hvor vi som konsekvens har udvidet vores faciliteter med blandt andeten ny trælasthal, der skal give plads til et endnu større sortiment skræddersyet til vores grønlandske kunders behov.

Stor forskel stiller store krav

Hos Davidsens Tømmerhandel oplever man, at de professionelle kunder i Grønland efterspørger mere faglig viden og fokus på dem som kundegruppe, og det er ifølge kæden blandt årsagerne til det øgede fokus på netop det grønlandske marked.

Jan G. Andersen peger på, at særligt den specialiserede byggetekniske rådgivning er i høj kurs, hvilket han udpeger som en vægtig grund til den øgede efterspørgsel, hvorfor udvidelsen også inkluderer flere byggeteknikere, der kan assistere med råd og løsningsforslag i en grønlandsk kontekst.

Ifølge trælastkæden, der tæller 22 danske forretninger og blot en enkelt grønlandsk, er den specialiserede byggetekniske viden særlig vigtig mod nord, da de meget forskelligartede forhold stiller forskellige krav til rådgivning både i forbindelse med indkøb af byggematerialer, men hvad angår også transport og logistik.

– I Grønland er der helt andre byggetekniske forhold end i Danmark med ekstrem kulde, vind, klipper og logistik over store og ufremkommelige afstande. Så vores kunder er i høj grad afhængige af at kunne få leveret de rigtige løsninger og materialer hver gang, da fejl og forsinkelser er dyrere end i dansk kontekst på grund af de store afstande mellem byerne og tidsperspektivet, forklarer Jan G. Andersen.

Davidsens Tømmerhandels aktiviteter relateret til Grønland består, udover afdelingen i Nuuk, af et salgskontor og en tilknyttet logistikafdeling i Aalborg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109