23948sdkhjf

By & Havn vil udvikle stort område i København

Der er tale om et samlet projektområde på cirka 25.000 kvm, og konkurrence er på vej til efteråret

Kulpladsen nord for Svanemølleværket i Københavns Nordhavn skal udvikles. Og i efteråret 2023 laver By & Havn en indbudt projektkonkurrence med forudgående åben prækvalifikation om en ny bebyggelsesplan, som bliver startskuddet til den udvikling. 

Visionen er et nyt teknisk anlæg, publikumsorienterede funktioner, et erhvervsbyggeri og attraktive byrum, der skal understøtte det maritime miljø, samt tidssvarende adgangsforhold.

Baggrunden er, at Svanemølleværkets eksisterende spidsbelastningsanlæg har udtjent sin værnepligt. Derfor skal et nyt og moderne opføres. Det kommende anlæg bliver etableret på Kulpladsens nordlige del. Dermed frigives et større areal, som kan bruges til de nye publikumsorienterede funktioner. 

Det vil ifølge By & Havn tilføre bydelen Østerbro et nyt kulturelt samlingspunkt, give liv i og omkring værket, og derudover vil bygningen kunne stå som "et vartegn for København" samt udgøre "katalysator" for byudviklingen i området. 

"En samlet helhedsplan for området skal sikre, at byudviklingen sker i balance med det unikke maritime miljø, der kendetegner en af Nordeuropas største lystbådehavne", lyder det videre. 

Første skridt i udviklingen er et borgermøde i august, mens den åbne projektkonkurrence skal ende ud i en lokalplan og et nyt kommuneplantillæg for området. 

Det samlede projektområde er på cirka 25.000 kvm. 

"Omdannelsen af Svanemølleværket til teknisk museum og teknologi 'hub' vil blive udbudt i en særskilt konkurrence", fremgår det videre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078