23948sdkhjf

Dansk arkitekt slår stregerne til finsk rådhus

Sammen med finske arkitekter fra Lundén Architecture Company har danske Cobe vundet konkurrencen om Espoo House

Det skal være et nyt knudepunkt. Der er tale om rådhuset Espoo House i den finske by Espoo, som Cobe sammen med de finske arkitekter fra Lundén Architecture Company har vundet konkurrencen om at designe. 

Espoo er den næststørste by i Finland og en del af hovedstadsområdet. Og Espoo House er en del af en større masterplan for den centrale del af byen. 

Masterplanen indeholder - ud over rådhuset - nye boliger, erhverv, offentlig transport og grønne byrum. 

- Espoo House bliver en offentlig tilgængelig bygning, som indpasser sig i den omkringliggende by. Alle vil have adgang til bygningen – fra den højtstående politiker til den enkelte borger. I modsætning til historiske, storslåede og mere formelle rådhuse forestiller vi os et socialt og dialogsøgende hus til folket. Vi har et ønske om at nyfortolke kategorien for på den måde at understøtte et åbent samfund, hvor fællesskab og demokrati er i fokus, siger Dan Stubbergaard, grundlægger af Cobe, i en pressemeddelelse. 

Bygningen skal opføres i træ, og de offentlige områder, vil fylde størstedelen. De vil strække sig vertikalt i bygningen "for at fremme interaktion, sociale møder og dialog". 

På øverste etage vil der være tale om en multihal, hvor der kan afholdes offentlige arrangementer, og en vinterhave med udsigt over byen. 

Byggeriet forventes at gå i jorden i 2026 og åbne i 2029.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109