23948sdkhjf

Husbygger sætter omsætningsrekord, men indtjening skuffer

Milton Huse har med egne ord sat flere tiltag i gang for at fastholde "en bæredygtig forretning i den nye markedssituation"

Det er ikke gået stille for sig hos Milton Huse A/S sidste år. 

Samlet afleverede virksomheden 1.250 parcel- og rækkehuse og kom ud af 2022 med en rekordhøj omsætning på 2,8 mia. kr. Det er en stigning på lige knap 22 pct. sammenlignet med 2021. 

Men mens det var pil op for omsætningen, har resultatet ikke levet op til forventningerne. Mere konkret kommer virksomheden ud med et resultat før skat på 4 mio. kr. 

Det er mere end en halvering sammenlignet med 2021. Og ikke mindst langt under de 127 mio. kr. virksomheden kom ud med før skat i 2020. 

Splitter fokus

Særligt andet halvår var ifølge virksomheden præget af et kraftigt stigende renteniveau og en faldende forbrugertillid, som medførte "en kraftigt faldende efterspørgsel efter nybyggede enfamiliehuse, der ikke er set lavere siden starten af 1990’erne". 

I en nyhed på sin hjemmeside beskriver selskabet, at der er "effektueret en række tiltag for at fastholde en bæredygtig forretning i den nye markedssituation".

Det nævnes, at Milton Huse og den svenske ejendomsinvestor Niam har offentliggjort en ny, fælles ejendomskoncern navngivet Kronhusene, som overtager rækkehusaktiviteten i Milton Huse A/S. En nyhed, parterne breakede i maj

"Ambitionen i Kronhusene er at blive Danmarks ledende end-to-end ejendomsselskab, som er med hele vejen fra køb af jord til drift af rækkehuse som udlejningsboliger. Den eksisterende ordrebeholdning af rækkehusprojekter bliver færdiggjort i Milton Huse A/S, mens alle nye rækkehusprojekter bliver opført i Kronhusene", lyder det.

Ny direktør fra juni

I forbindelse med etableringen af Kronhusene sker der ændringer i direktionen i Milton Huse A/S. 

Ejer og adm. direktør Erik Rehnquist samt økonomidirektør Michael Hvid overgår til Kronhusene og udtræder dermed af direktionen i Milton Huse A/S i juni. De fortsætter begge som medlemmer af bestyrelsen, hvor Michael Hvid indtræder som nyt medlem. 

Nuværende salgs- og marketingdirektør i Milton Huse A/S, Leon Kallesøe Witte, overtager derimod stillingen som adm. direktør i Milton Huse A/S.

Milton Huse A/S
Regnskabsår 2023 2022
mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 2.778 2.286
Bruttofortjeneste 247 203
Driftsresultat (Ebit) 46 34
Resultat før skat 4 9
Årets resultat 3 6
Egenkapital 205 201
Antal ansatte 215 182
Kilde: Virksomhedens årsrapport

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125