23948sdkhjf

Raunstrup-direktør: Resultatet lever på ingen måder op til forventningerne

Investeringer æder af overskuddet hos den MT Højgaard-ejede byggekoncern, der nedjusterer forventningerne til omsætningen

Entreprenør-, tømrer og bygningsservicekoncernen Raunstrup kom ud af 2022 med et plus på 13 mio. kr., og det er ikke noget, der får armene i vejret på direktionsgangen.

Adm. direktør Søren Kristensen pointerer i en pressemeddelelse, at resultatet på ingen måder lever op til forventningerne. Men, tilføjer han, skal det ses i lyset af en række økonomiske prioriteringer i det seneste regnskabsår samt en enkelt fejlslagen byggesag.

– Resultatet afspejler, at vi har valgt at investere massivt på flere fronter, siger Søren Kristensen.

– Vi havde en forventning om et resultat på 18 mio. kr., og tilmed med en noget lavere omsætning så selvfølgelig er det endelige resultat ikke tilfredsstillende, fortsætter han.

Raunstrups omsætning var ifølge meddelelsen på 750 mio. kr. Regnskabsåret før er den tidligere oplyst til 711 mio. kr.

– Det positive er, at de investeringerne, der er foretaget, er for at stå så stærkt som muligt fremover, og derfor ser vi meget positivt på fremtiden, siger Søren Kristensen også.

Byggeridivision med ”flot resultat”

Investeringerne gælder alle tre Raunstrup-virksomheder, Raunstrup Tømrer, Raunstrup Byggeri og Raunstrup Bygningsservice. Samlet har koncernen mere end 400 ansatte.

– Det er en stor styrke for virksomheden, at vi har de tre ben, som giver at mere centreret fokus i de enkelte enheder. Samtidig spreder vi så at sige risiciene ud, udtaler direktøren om opdelingen

– Der er selvfølgelig klart, at målet er, at alle tre altid skal performe optimalt, men der vil ofte være forskel i resultaterne, og sidste år så vi, at det var vores byggeridivision, der efter nogle trange år leverede et rigtig flot resultat, forklarer han yderligere om seneste års udvikling.

Listen over investeringer tæller blandt andet ombygning af biler med fokus på minimering af CO2 udledning, ændring af varmekilder og kør-grønt-kursus for medarbejderne.

Lavere forventning til omsætningen

Raunstrup ser et 2023, som bliver svært år for hele branchen. Derfor har koncernen valgt at nedjustere forventningerne til omsætningen for 2023. I stedet vil de fokusere på bundlinjen, som skal øges med 10 mio. kr. i forhold til 2022.

Med en ordrebeholdning, der betegnes ”solid”, og medarbejderinvesteringer med screeninger af alle medarbejdere indenfor dansk og IT-kundskaber og efterfølgende uddannelse vurderes firmaet position styrket.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094