23948sdkhjf

Ledningerne flyttes for letbanen

Arbejdet med at etablere Danmarks første letbane i Aarhus går snart i gang. Letbanen skal stå klar inden 2017, men inden byggestart skal vejene graves op flere gange.
Aarhus Vand, AffaldVarme Aarhus og en række kabelejere er netop gået i gang med at flytte de underjordiske forsyningsledninger og –kabler på letbanens linjeføring. Det er for eksempel rør og ledninger, som forsyner aarhusianerne med varme, vand og bredbånd samt rør, der fører regn- og spildevand væk, så vi undgår oversvømmelser ved store regnskyl. Det fremgår af det seneste nyhedsbrev fra Aarhus Letbane.

I 2014 begynder Aarhus Letbane det forberedende anlægsarbejde i eksisterende vejbaner, og inden da skal forsyningsselskaberne have flyttet forsyningsledningerne.

Ifølge Banedanmarks banenorm skal forsyningsledningerne placeres mindst 1,60 meter under letbanens spor for ikke at genere eller blive generet af letbanen. Det er mere end i dag, hvor ledningerne er placeret efter, at der kun kører biler og cykler på vejene.

Omfattende arbejde de kommende år
I området ved Nehrus Allé og Olof Palmes Allé i det nordlige Aarhus vil man opleve vejarbejde fra nu, og indtil letbanen er i drift i slutningen af 2016. Her skal alle eksisterende forsyningsledninger flyttes, og det vil medføre omfattende vejarbejde det næste halvandet år, hvorefter Aarhus Letbane begynder anlægsarbejdet, indtil letbanen står færdig.

På Randersvej er langt størstedelen af forsyningsledningerne allerede flyttet i forbindelse med, at vejen blev udvidet med busbaner. Enkelte steder ligger der dog forsat ledninger for tæt på letbanens spor, og de skalnu også flyttes. Se tidsplanen for de enkelte områder på kortene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078