23948sdkhjf

En håndsrækning til Fredericias byggelystne

Fredericia Kommune har lavet en hjemmeside, som hjælper borgerne igennem reglerne, når de står med en konkret byggesag. Samtidig indføres straksbehandling af visse sager.
Junglen af regler kan virke uoverskuelig, når man gerne vil bygge en carport, en udestue eller et nyt parcelhus. Derfor har Fredericia Kommune lavet en hjemmeside, der trin for trin fortæller, hvad man skal gøre, når man står med en konkret byggesag.

- Det er tydeligt, at der er et behov for at få klarlagt reglerne. Der er så meget i omløb af gode råd og information, som ikke passer, og det forvirrer naturligvis borgerne. Derfor tilbyder vi nu en række vejledninger og links, som hjælper folk på rette spor fra starten. Vores mål er, at borgerne kan lave en fyldestgørende ansøgning om deres byggesag i første forsøg. Det sker i dag kun i ca. 30 procent af tilfældene, fortæller Karin Niemann-Christensen, som er chef for By & Erhverv i Fredericia Kommune.

Brug professionel rådgivning
Trods det nye hjælpemiddel anbefaler kommunen, at man ved større byggesager bruger en professionel rådgiver til at hjælpe med ansøgning og byggeprojekt.

- Reglerne på området er så komplicerede, at man som privat borger ikke har mange chancer for at klare det hele selv. Det er heller ikke et område, hvor man kan opbygge nogen rutine, for det er ofte kun én gang i livet, man bygger hus eller laver en større ombygning. Derfor kan det være en rigtig god idé at ty til professionel hjælp undervejs, forklarer Karin Niemann-Christensen.

Indfører straksbehandling
Sammen med den nye hjemmeside lancerer kommunen også straksbehandling af byggeansøgninger for enfamiliehuse, sommerhuse og småbygninger på over 50 m2. Det betyder, at man uden for ferieperioderne kan få behandlet sin sag på bare 14 dage. Vel og mærke, hvis man udfylder et særligt ansøgningsskema til straksbehandling, ansøgningen er fyldestgørende i første forsøg, og byggeriet ikke kræver dispensation.

- Straksbehandling er et særligt tilbud til dem, der bruger den ekstra tid og grundighed, som skal til. De får ét skud i bøssen til at aflevere alt materiale og dokumentere, at alt er undersøgt og ikke kræver dipensation, og så kan de populært sagt trække ud i overhalingsbanen og få deres tilladelse i hus med det samme, forklarer formand for Teknisk Udvalg, Mads Lund.

Erhvervssager på fire uger
Det er også besluttet, at der skal sættes turbo på simple byggeansøgninger inden for butik, kontor, produktion og lager, som fremover skal klares inden for fire uger. Det forventes at være en realitet i løbet af efteråret.

- Iværksættere og andre driftige erhvervsfolk, der fx ønsker at starte en virksomhed, skal hurtigt kunne få deres tilladelse, hvis det ellers er en ukompliceret sag, og ansøgningen er i orden, afslutter Mads Lund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093