23948sdkhjf

Storstilet havbadsprojekt kan være tvunget til ændringer

Prisen for det 4.500 m² store havbad i Vorupør, som bliver landet første, ligger efter licitationen på 17 mio. kr. – hele fem mio. kr. mere end ventet.
I Nørre Vorupør anlægges landets første havbad, som skal give alle brugere mulighed for at prøve kræfter med Vesterhavet under sikre forhold.

Havbadet skal anlægges ved molen i Nørre Vorupør, hvor det sikres med en mur, der løber parallelt med molen. Muren dæmmer samtidig op for store bølger og direkte passage.

Læs mere: Danmarks første havbad etableres i Nørre Vorupør.

Der har nu været afholdt licitation på projektet, hvor lavestbydende var Ivan Jacobsen A/S med et bud på 10,79 mio. kr. Projektet er nu på dagsordenen hos Thisted Kommunes udvalg for teknik og miljø. Her skal man tage stilling til buddet og ikke mindst det forhold, at projektet samlet løber op i 17 mio. kr., hvilket er fem mio. kr. mere end budgetteret.

Udvalget skal derfor drøfte muligheder for enten at beskære projektet til det oprindelige budget eller forsøge at skaffe yderligere finansiering.

Afviser ekstra bidrag
- Vi står midt i at realisere et projekt, som ingen andre tidligere har gjort erfaringer med. Derfor er der tekniske forhold, som det har vist sig sværere end beregnet at kalkulere prisen på, og det er en af forklaringerne på, at budgettet, som det ser ud lige nu, er skredet med fem millioner, siger udvalgsformand Henning Holm til nordjyske.dk.

I første omgang har kommunen informeret bidragyderne, Realdania, Det Obelske Familiefond samt Lokale- & Anlægsfonden om licitationsresultatet og spurgte, om der er interesse for yderligere medfinansiering. Dette er i første omgang afvist.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093