23948sdkhjf

Lindpro vinder entreprise på Dokk1

Elinstallatøren har vundet sikringsentreprisen på byggeriet af det nye hovedbibliotek i Aarhus. Kontrakten beløber sig til mere end 13 mio. kr.
Et nyt 28.000 m² stort byggeri med hovedbibliotek og borgerservice er netop nu under opførelse på Aarhus Havn, og det bliver Lindpro, der skal stå for implementeringen af det, som forretningsenhedschef Claus Dahl kalder ” én af tidens mest innovative sikringsløsninger i Jylland ”.

Lindpros sikringsløsning indeholder både tyverisikring, adgangskontrol, tv-overvågning, et overfaldssystem samt talevarsling. Lindpro leverer, monterer og idriftsætter den samlede sikringsløsning, der beløber sig til mere end 13 mio. kr.

- Projektet rummer desuden et meget stort fokus på arkitektonisk design, høj sikkerhed og fleksibilitet i forhold til fremtidige krav. Det er på alle måder en yderst spændende opgave, siger Claus Dahl.

Avancerede sikringsprodukter
Dokk1 omfatter cirka 28.000 m² fordelt på tre etager. Hertil kommer ca. 14.000 m² overdækket uderum i bygningens niveau 0 og en kælder med et fuldautomatisk p-anlæg til 1.000 biler.

Adgangskontrollen udgør en central og stor del af Lindpros samlede sikringsløsning med styring af bygningens flere end 350 døre. Tyverisikringen består af skalsikring, der sikrer alle udvendige døre i bygningen samt enkelte glasbrudsdetektorer indendørs.

Fuld tv-overvågning af ydersiden af bygningen samt i det omkringliggende område skal hjælpe med at beskytte og bevare bygningen i det meget befærdede havneområde. Medarbejderne bliver sikret både i og udenfor bygningen med et avanceret og såkaldt trianguleret overfaldssystem, mens et talevarslingssystem sikrer både medarbejdere og besøgende i tilfælde af brand.

I kælderplan leverer Lindpro et et avanceret tv-overvågningssystem til den fuldautomatiske parkeringskælder. Når medarbejdere og besøgende afleverer deres bil til parkering under Dokk1, bliver den automatisk transporteret videre til ledige pladser i et af de underjordiske niveauer via bilelevatorerne. 30-40 kameraer kan både zoome, panorere og filme i flere retninger, så der er fuldstændig kontrol over aktiviteter og biler i parkeringsområdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094