23948sdkhjf

Roskildes nye Energitårn skyder 98 meter i vejret

Med monteringen af et 98 meter højt tårn er Roskildes nye kraftvarmeværk, Energitårnet, nu for alvor synligt.
Roskildes borgere er for tiden vidne til skabelsen af et stykke nyskabende arkitektur; affaldsselskabet Kara/Noverens nye kraftvarmeværk Energitårnet. Kraftvarmeværket får en høj effektivitet, hvor 95 procent af energien fra affaldet udnyttes mod tidligere 70 procent.

Energitårnets aluminiumsfacade er perforeret med runde huller og indbygget baggrundslys. Om natten forvandler de indbyggede lys værket til et glødende fyrtårn, som et lysende symbol på energiproduktionen.

- Nu er tårnet med skorstenen på plads. Men værkets spændende form vil blive endnu mere tydelig i den kommende tid, i takt med monteringen af den ydre facadebeklædning i rav-farvet aluminium, fortæller projektleder Niels Winther Hansen fra rådgivningsvirksomheden Bascon.

Udfordrende at få idéer til at spille sammen
Bascon, der som projektleder har været strategisk rådgiver under hele forløbet, har leveret ingeniørrådgivning og koordineret 3D-projektering fra alle de involverede parter. I den krævende opgave har Bascon udnytter erfaringer fra projektledelse på forbrændings- og energianlæg i Danmark og udlandet.

- Det er altid udfordrende at koordinere konstruktioner og maskin- og bygningsinstallationer i et så kompliceret byggeri. En ekstra dimension har været at få arkitektens design til at spille optimalt sammen med facadeentreprenørens detailprojekt, forklarer Niels Winther Hansen.

Fakta om Energitårnet
Energitårnet er det sjællandske affaldsselskab Kara/Noverens nye kraftvarmeværk i Roskilde. Værket er tegnet af den hollandske arkitekt Erick van Egeraat, mens detailprojekteringen af facaden udføres af Kai Andersen A/S.

Energitårnet vil koste i alt 1,3 mia. kr. og kunne forsyne mere end 60.000 husstande med CO2-neutral el og fjernvarme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.077