23948sdkhjf

Horsens renoverer kloaknettet for to milliarder

En plan til knap to mia. kr., fordelt over de næste 40 år. Sådan lyder i korte træk den saneringsplan af ledningsnettet, som Horsens Vand netop er blevet færdig med.
I første omgang gælder den store plan separering af regnvand og spildevand. Senere omfatter den også renovering af det eksisterende kloaknet. Saneringsplanen tager højde for nogle af de ventede klimaforandringer og er samtidig til gavn for miljøet.

- Vore anlæg har en levetid på ca. 75 år. Derfor skal vi i vores planlægning blandt meget andet tage højde for, at klimaforandringer forventes at give en stigning i vandstanden på ca. en cm om året i Horsens Fjord. Det betyder, at vi allerede i dag skal tænke på f.eks. at placere udløbene anderledes end vi har gjort hidtil, siger projektchef Ove Steen Nielsen, Horsens Vand og fortsætter:

- Mange spildevandsledninger er ikke gearet til også at rumme store mængder regnvand. Det kan give overløb og forureninger. Derfor skal vi adskille regnvand fra spildevand, så regnvandet løber til nærmest mulige recipient – typisk et vandløb, en sø eller Horsens Fjord. På den måde kommer kun spildevandet frem til renseanlæggene.

Begynder hvor behovet er størst
Planen er prioriteret og har flere formål. Ikke mindst at adskille regnvandet fra spildevandet, men også at udskifte nedslidte ledninger og fjerne uvedkommende vand som f.eks. indsivning og dræn, fra systemet.

Indsatsen vil være spredt ud over hele kommunen, dog med fokus på de områder, hvor behovet er størst – dvs. byområder i Horsens og Brædstrup.

Sanering af ledningerne påbegyndes fra 2016 i nogle områder, mens den primære udskiftning af gamle, udtjente ledninger først går i gang i slutningen af planperioden. Hertil kommer arbejdet med at kloakere i det åbne land, som allerede er i gang, og som i de nærmeste år fortsætter bl.a. omkring Enner, Nimdrup og Vær.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141