23948sdkhjf

El-virksomhed afleverer største solcelleanlæg til dato

Herning El-Center har netop overdraget et 130 kW solcelleanlæg på ALPI Hallerne i Lind ved Herning.
- Det giver blod på tanden, når man vinder sådan en opgave, siger en glad Klaus Deleuran Svendsen fra Herning El-Center om det store solcelleanlæg, firmaet afleverede den. 7. maj.

Fordelt over to store tagflader på haller ved ALPI Hallerne i Lind udenfor Herning yder det store anlæg 130 kW. Hermed er der tale om Herning El-Centers største solcelleopgave til dato. Hidtil er den ære gået til et anlæg på 60 kW, som virksomheden installerede for et års tid siden, på den nye Tjørring Skole.

Fast arbejde til fire mand
Selve udførelsen af den store opgave tog firmaets folk omkring tre uger. I perioden var der konstant tre til fire elektrikere plus to tømrere på arbejde på haltaget, forklarer Klaus Deleuran Svendsen.

Forud for de tre ugers montage og installationsarbejde er dog gået længere tids planlægning af opgaven. Eksempelvis skulle der tages særlige hensyn til sikring af arbejdet på hal-tagene.

Projektet i Lind har resulteret i en stigende grad af forespørgsler på større solcelleprojekter. Et positivt afkast man ikke umiddelbart så komme hos Herning El-Center.

Tyvstart på produktionen
Solcelle-opgaven, som Herning El-Center vandt i udbud, ligger på ca. 1,5 mio. kr. Det kan dog blive til mere. I forlængelse af arbejdet har ALPI Hallerne nemlig vist interesse i at få installeret trådløs overvågning af anlægget. En opgave Herning El-Center også kommer til at stå for.

Slutbrugeren af anlægget, ALPI Hallerne, har til deres store glæde kunne konstaterer at solcellerne på hal-tagene i perioden fra kl. 11.00 den 6. maj hvor anlægget blev startet op, indtil den officielle overdragelse den 7. maj kl. 16.00 allerede havde produceret 1,3 megawatt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109