23948sdkhjf

50.000 m² kontorbyggeri på vej i Ørestad

Norske KLP opfører nyt stort byggeri i bydelen med Nykredit som lejer. Næste skridt i processen bliver en arkitektkonkurrence.
Nykredit planlægger at flytte 1.400 arbejdspladser til et nyt byggeri i Ørestad City. Her samles en række mindre lejemål, som Nykredit i dag har i København. Målet er at skabe mere effektive arbejdsgange, lavere omkostninger samt at understøtte en fælles virksomhedskultur.

- Vi har efterhånden så mange administrative funktioner spredt på både gamle og nyere adresser i København, at det giver mening at overveje at samle dem i et moderne effektivt og miljørigtigt kontorhus i Ørestad City. Det nye byggeri vil ligge optimalt på Kay Fiskers Plads, lige ved metroen og Fields, og være med til at skabe mere effektive arbejdsgange for medarbejderne, stordriftsfordele og i højere grad leve op til vores mål om at arbejde i miljørigtige bygninger, der mindsker klimapåvirkningen, siger koncerndirektør Bente Overgaard.

Byggeriet opføres af det norske pensionsselskab KLP, der også ejer grunden, og skal stå færdigt til indflytning i 2017. Aktuelt forberedes en arkitektkonkurrence, hvor et antal arkitektfirmaer indbydes til at komme med deres bud på byggeriet.

Bygningen bliver på 50.000 kvadratmeter, og Nykredits tanke er at leje sig ind på 30.000 kvadratmeter. Den endelige beslutning om flytningen tages i 2014, når der er afholdt licitation. Ifølge Bente Overgaard vil koncernens centrale administrative funktioner bevares i hovedsædet Glaskuben, kundecenteret Krystallen og Kalvebod Brygge 47.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125