23948sdkhjf

Organisationer er skuffede: Finanslov nævner ikke erhvervsuddannelser

Bag aftalen står et bredt politisk flertal

Så kom finansloven for 2023. 

En finanslov, der ifølge organisationen SMVdanmark har glemt erhvervsuddannelserne. 

"Ud over allerede aftalte udgifter rummer den flere penge til for eksempel domstolene, aktiesparekonto og tvillingebarsel. Men intet til erhvervsskolerne", lyder det i en pressemeddelelse. 

Det får adm. direktør Jakob Brandt til at vende tommelfingeren ned. 

Han fremhæver, at vi er ved at komme "uhyggeligt meget bagud i et afgørende kapløb om kvalificeret arbejdskraft, men politikerne sidder på hænderne". 

- De næste ti år går 80.000 faglærte på pension, og der er ingen til at erstatte dem. Samtidigt stiger behovet for dygtige håndværkere til den praktiske del af grønne omstilling. Så vi bliver simpelthen nødt til at tilbyde attraktive erhvervsuddannelser, der rummer den nyeste faglige viden og har topmoderne udstyr. Men det koster penge, og dem vil politikerne ikke levere. Det er meget skuffende, siger han. 

SMVdanmark-direktøren anbefaler "på det kraftigste", at erhvervsuddannelsernes budgetter bliver taget op til en separat forhandling mellem "alle ansvarlige partier" senere på året. 

Også hos Fagbevægelsens Hovedorganisation "springer det særligt i øjnene", at "de uddannelsesinstitutioner, der skal levere arbejdskraft til den grønne omstilling og velfærden", ikke er nævnt i aftalen:

- De seneste søgetal illustrerer, at vi står med en meget akut udfordring, som ikke forsvinder i morgen. Det kræver handling nu og her, og derfor er det helt uforståeligt, at hverken erhvervsuddannelserne eller erhvervsakademi- og professionsuddannelserne er nævnt med ét ord. Det stiller store krav til den kommende aftale om finansloven for 2024, siger FH-formand Lizette Risgaard.

Bag aftalen, som blev præsenteret mandag eftermiddag, og som skal formelt til afstemning i Folketingssalen, står SVM-regeringen, SF, Liberal Alliance, De Radikale og Dansk Folkeparti. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094