23948sdkhjf

Udfordret start afløst af "god fremdrift" på stor NCC-renovering

Store del af NCC-familien er i sving på den ikoniske bebyggelse fra 1970'erne

NCC’s arbejde med at renovere 383 lejemål i boligafdelingen Hyldespjældet i det nordlige Albertslund er godt i gang. Første etape af byggeriet nærmer sig sin afslutning. Sidste hånd lægges på værket i april næste år.

Entreprenørkæmpen fik opgaven på den ikonisk bebyggelse opført fra 1974 til 1976 i hus for 13 måneder siden. Dengang med besked om, at ordren økonomisk var på cirka 231 mio. kr.

Projektet mødte lidt udfordringer i opstarten på grund af ændringer i projektet og forsinkelser på leveringen af varmeveksler, men efter en justering af tidsplanen ser det ud til, at arbejdet kan afsluttes til den aftalte tid, lyder det nu fra NCC.

– Nu har holdet lært bygningerne og processerne at kende, og der bør ikke dukke flere uforudsete udfordringer op. Nu er det kun vejret, der kan overraske, siger Jonas Toft, senior projektchef i NCC’s renoveringsenhed i NCC Building, i en pressemeddelelse om renoveringen.

Hyldespjældet er tæt-lav bebyggelse, som består af 383 lejeboliger med et samlet boligareal på 26.979 kvm fordelt på afdelingens cirka 100.000 kvm store grundareal. Det er en boligafdeling under Vridsløselille Andelsboligforening i det nordlige Albertslund tæt på Vestskoven.

Tredelt

De indvendige arbejder er færdige, mens arbejdet fortsætter udendørs.

Der etableres nye skure til boligerne, og de gamle fliser, der har været pillet op på grund af dræn- og sokkelarbejde, genbruges og lægges på ny.

Arbejdet er opdelt i tre etaper. Mens den første etape færdiggøres, er anden etape allerede i fuld gang, og her forventes den oprindelige tidsplan at holde.

Sådan bør det også blive i tredje og sidste etaper frem til aflevering af den sidste bolig. Renoveringen forventes af afslutte som planlagt i april 2024.

NCC-familien 

Renoveringsenheden står for den samlede opgave, men trækker på kolleger fra flere andre forretningsområder. Det gælder råhusenheden, hvis betonrenoveringsfolk står for sokkelisolering og renovering af de gamle betonfacader.

Samtid laver NCC’s anlægsenhed alt dræn- og kloakarbejde, ligesom de står for genetablering af området med fliselægning. Endelig er det entreprenørkæmpens egen el-afdeling, der udfører el-arbejdet på opgaven.

Efter renoveringen står beboerne med nye vinduer, nyrenoveret entré efter udskiftning af varmeveksler, renoverede facader og ny ventilation i boligerne. Derudover skiftes taget, der også får ekstra isolering, så boligerne energioptimeres. Endelig males alle boligerne udvendigt.

Øvrige parter i projektet er Rambøll, der er både arkitekt og rådgivende ingeniør.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125